- Advertisement -

«Εξέτασα τον “ακραίο κίνδυνο” μιας στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ στον Καναδά» – Αποκάλυψη Μαρκ Κάρνεϊ στους NYT

«Εξέτασα τον “ακραίο κίνδυνο” μιας στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ στον Καναδά» – Αποκάλυψη Μαρκ Κάρνεϊ στους NYT
49

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, αποκάλυψε ότι έχει εξετάσει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της χώρας του, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο «ακραίο κίνδυνο».

Σε συνέντευξή του στους New York Times, που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ, ο Κάρνεϊ αναφέρθηκε στις επανειλημμένες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την επιθυμία του να καταστήσει τον Καναδά την 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Τραμπ, ο Καναδός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι έχει εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης από την Ουάσινγκτον, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι θα μπορούσε να σημαίνει ένα τέτοιο σενάριο για τον Καναδά.

«Νομίζω ότι, όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο αξίωμα, έχεις την ευθύνη να εξετάσεις τους ακραίους κινδύνους», δήλωσε.

«Είναι απλώς διαχείριση κινδύνου. Δεν είναι ένα βασικό σενάριο, αλλά θα ήταν ανεύθυνο να μην το είχα εξετάσει», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κλιμακώνεται η εμπορική σύγκρουση

Την ίδια ώρα, η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ συνεχίζεται, με τις σχέσεις των δύο χωρών να έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ένταση έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο από τότε που ο Καναδάς διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο στις 21 Αυγούστου.

Ο Κάρνεϊ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει στην Οτάβα «άδικη» εμπορική συμφωνία, εντείνοντας περαιτέρω την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

- Post Down -

Comments are closed.