- Advertisement -

Kαταγγελία και πειθαρχικό για την ιατρό της Ανάφης – Έμφυλη στοχοποίηση καταγγέλλει στενός της φίλος

Kαταγγελία και πειθαρχικό για την ιατρό της Ανάφης – Έμφυλη στοχοποίηση καταγγέλλει στενός της φίλος
2

- Advertisement -

Μια μέρα μετά την γνωστοποίηση του επείγοντος περιστατικού με την αγροτική ιατρό της Ανάφης, σύμφωνα με πληροφορίες η ιατρός προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, μετά από καταγγελία του δημάρχου.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία από την 2η ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου. H ιατρός θα έχει προθεσμία λίγων ημερών για να απολογηθεί.

Ο Κωνσταντίνος Χειλάς, στενός φίλος της ιατρού, μιλάει στα tanea.gr και μεταφέρει την προσωπική του οπτική σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Η ιατρός αυτή την στιγμή βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Έχει γίνει καταγγελία από τον δήμαρχο της Ανάφης και στο πλαίσιο ένορκης κατάθεσης η ιατρός πήγε στο τμήμα για να καταθέσει. Με μεγάλη θλίψη παρακολουθώ τη διαπόμπευση ενός κοντινού μου ανθρώπου από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων από το νησί που εδώ και μια δεκαετία έχω αγαπήσει αλλά και με έχει αγαπήσει.»

Ο κ. Χειλάς αναφέρει πως η συμπεριφορά προς το πρόσωπο της ιατρού από τους κατοίκους, και ειδικά από τον δήμαρχο είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το πως αντιμετώπιζαν το ίδιο καθεστώς εργασίας του προηγούμενου ιατρού. «Είναι ξεκάθαρο ότι η συμπεριφορά τους είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τον προηγούμενο ιατρό και μπορώ να το πω με σιγουριά από όσα έχω δει και βιώσει. Είναι μια έμφυλη στοχοποίηση προς το πρόσωπο μιας γυναίκας που υπηρετεί σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με μοναδική σταθερή βοήθεια τη νοσηλεύτρια του νησιού», δηλώνει.

«Πριν αναλάβει εκείνη καθήκοντα στο νησί, ο προηγούμενος γιατρός άφηνε πάντα ένα χαρτί στην πόρτα του ιατρείου, με το οποίο γνωστοποιούσε το μέρος που θα βρίσκεται. Όταν η ιατρός τοποθέτησε αντίστοιχα χαρτί για να γνωρίζουν οι πιθανοί ασθενείς που είναι, ο δήμαρχος έσκισε το χαρτί και την ενημέρωσε ότι δεν λειτουργούν με χαρτιά στο ιατρείο», καταγγέλει ο κ. Χειλάς.

«Πάνω στη συγκεκριμένη γιατρό φαίνεται να ξεσπά, για παράδειγμα, το γεγονός ότι μιλάμε για ένα νησί που σήμερα δεν διαθέτει ούτε λειτουργεί φαρμακείο και όπου η επικοινωνία μέσω κινητής τηλεφωνίας είναι σε πολλά σημεία τρομερά προβληματική. Δεν μπορεί όμως να θεωρείται φυσιολογικό ότι η επικοινωνία μέσω κινητού είναι σχεδόν αδύνατη σε μεγάλο μέρος του νησιού και ταυτόχρονα ο μοναδικός γιατρός που καλύπτει ουσιαστικά μόνος του τις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού να μην έχει έναν αξιόπιστο τρόπο άμεσης επικοινωνίας. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι μόνο «πού ήταν η γιατρός;». Είναι και τι έχει προβλέψει η πολιτεία και ο δήμος ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος άμεσα με τον μοναδικό γιατρό ενός νησιού όταν η κινητή τηλεφωνία δεν λειτουργεί;», συμπληρώνει ο κ. Χειλάς.

Σχετικά με τη μέρα του συμβάντος

Κατά τον κ. Χειλά ειναι κακοήθης και άδικος ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε και διογκώθηκε το θέμα.

Όπως μας είπε, «κατά τους περίπου δύο μήνες που υπηρετεί στην Ανάφη, αντίστοιχο πρόβλημα με την τηλεφωνική κάλυψη έχει παρουσιαστεί μία ακόμη φορά, για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Αντί λοιπόν να μιλάμε για ένα «συχνό» φαινόμενο κατά το οποίο η γιατρός δεν βρίσκεται ή δεν ανταποκρίνεται, θα πρέπει να μιλήσουμε για ένα πραγματικό και γνωστό πρόβλημα επικοινωνίας.»

Το tanea.gr προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο της Ανάφης Ιάκωβο Ρούσσο προκειμένου να τοποθετηθεί και να αποτυπώσει την δική του θέση. Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

- Post Down -

Comments are closed.