- Advertisement -

Αίσθηση προκαλούν οι περιγραφές του Σταύρου Μπαλάσκα για τη συμπεριφορά των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιδιωτικό τους ιατρείο στο Κολωνάκι. Ο αστυνομικός αναλυτής, αναφερόμενος στην παραμονή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, εστιάζοντας κυρίως στη στάση της 56χρονης κατηγορούμενης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μπαλάσκας, η γυναίκα φέρεται να επέδειξε μια ιδιαίτερα απαξιωτική στάση, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «μπλαζέ» και «κολωνακιώτικη». Όπως υποστήριξε, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι έμπειροι αστυνομικοί κατέρριπταν έναν προς έναν τους ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί από τους δύο κατηγορουμένους. Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με την περιγραφή του, ο κατηγορούμενος ιατρός φέρεται να αντιλήφθηκε, ότι τα περιθώρια είχαν πλέον στενέψει και ότι η υπόθεση είχε γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.
Διαφορετική όμως, όπως ανέφερε, ήταν η στάση της συζύγου του. Ο Σταύρος Μπαλάσκας υποστήριξε, ότι η 56χρονη συνέχισε να ακολουθεί τη γραμμή της άρνησης, χωρίς –κατά τον ίδιο– να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα περιέγραψε, κάποια στιγμή φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να την αφήσουν να φύγει, επιμένοντας στη θέση που είχε εξαρχής υποστηρίξει.
«Πού; Εδώ;» – Η αντίδραση στο κελί
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αστυνομικός αναλυτής και στη στιγμή που η 56χρονη οδηγήθηκε στο κελί του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης. Όπως ανέφερε, όταν της υπέδειξαν πού να καθίσει, εκείνη φέρεται να αντέδρασε με απαξιωτικό τρόπο, ρωτώντας: «Πού; Εδώ;».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μπαλάσκας αναφέρθηκε και στην αντίδρασή της όταν της προσφέρθηκε φαγητό, το οποίο μεταφέρεται για όλους τους κρατούμενους στα Αστυνομικά Τμήματα σε κεσεδάκι από τη ΓΑΔΑ, παρουσιάζοντας το περιστατικό ως ακόμη ένα δείγμα της στάσης που, σύμφωνα με τον ίδιο, κράτησε κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα.
Οι αναφορές του αστυνομικού αναλυτή έρχονται ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις συνθήκες του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και στους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων προσώπων.
Comments are closed.