- Advertisement -

Κροατία: Περισσότεροι από 200 απομακρύνθηκαν λόγω φωτιάς στο νησί Μπρατς – Κάηκαν 35.000 στρέμματα

Κροατία: Περισσότεροι από 200 απομακρύνθηκαν λόγω φωτιάς στο νησί Μπρατς – Κάηκαν 35.000 στρέμματα
2

- Advertisement -

Μεγάλη πυρκαγιά σε οικία

Πυρκαγιά στο νησί Μπρατς της Κροατίας προκάλεσε την απομάκρυνση περίπου 230 ανθρώπων κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, καθώς οι φλόγες κατέκαψαν 35.000 στρέμματα βλάστησης και πλησίασαν επικίνδυνα σε κατοικίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η φωτιά, που ξέσπασε την Πέμπτη, παραμένει ενεργή, ωστόσο η κατάσταση εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένη το πρωί, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Περισσότεροι από 220 πυροσβέστες, με 69 οχήματα, επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ από νωρίς το πρωί τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair CL-415 ενίσχυσαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

 Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη μικρή πόλη Μίλαν και στις γύρω περιοχές στη δυτική πλευρά του νησιού έλαβαν προειδοποίηση στα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς οι φλόγες, ενισχυμένες από δυνατούς ανέμους, πλησίαζαν επικίνδυνα στις κατοικημένες ζώνες.

 

Το Μπρατς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Κροατίας στην Αδριατική, απέναντι από το Σπλιτ.

Σύμφωνα με το επίσημο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, που επικαλείται τον διοικητή των πυροσβεστών Σλάβκο Τουτσάκοβιτς, περίπου 230 άτομα απομακρύνθηκαν από την περιοχή, πολλοί εκ των οποίων με πλοία της ακτοφυλακής ή ιδιωτικά σκάφη.

Όπως δήλωσε ο Τουτσάκοβιτς, «Οι πυροσβέστες έσωσαν μεγάλο αριθμό κατοικιών και συμμετείχαν στη μεταφορά τουριστών και κατοίκων σε ασφαλείς τοποθεσίες. Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά».

Συνολικά, περίπου 35.000 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους βλάστησης έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με αξιωματούχο της Πυροσβεστικής στο νησί, όπως αναφέρει το Hina.

- Post Down -

Comments are closed.