- Advertisement -

Κεφαλονιά: Συνελήφθη 44χρονος για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Πάστρας – Xωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Κεφαλονιά: Συνελήφθη 44χρονος για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Πάστρας – Xωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά
3

- Advertisement -

Στη σύλληψη ενός 44χρονου Έλληνα για εμπρησμό από πρόθεση προχώρησαν οι Αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου στην Κεφαλονιά και έχει αναζωπυρωθεί απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά στην περιοχή της Πάστρας με χρήση γυμνής φλόγας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η κινητοποίηση των Ανακριτικών Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ήταν άμεση και συνελήφθη για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, ο φερόμενος ως εμπρηστής είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις εμπρησμών, ενώ είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή για συναφείς πράξεις.

Αγωνία για τις αναζωπυρώσεις

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχοντας ήδη κατακάψει περισσότερα από 6.000 στρέμματα. Οι φλόγες κινούνται σε δύο ενεργά μέτωπα, το πρώτο από την Πάστρα και το δεύτερο στην περιοχή των Μαυράτων, το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει πλήξει τα χωριά Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και τέλος και Μαύρα για τις γύρω περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές, καθώς και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Αργά το απόγευμα της Κυριακής όλα τα μέτωπα της φωτιάς οριοθετήθηκαν.

Σχετική είδηση:

Κεφαλονιά: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Φωτιές σε εξέλιξη στις περιοχές Μουσάτα και Ρατζακλί

- Post Down -

Comments are closed.