- Advertisement -

Η Ελλάδα στις φλόγες: Ο διεθνής Τύπος για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας

Η Ελλάδα στις φλόγες: Ο διεθνής Τύπος για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας
4

- Advertisement -

Η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην διεθνή ειδησεογραφία, καθώς η εξέλιξη των πυρκαγιών λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με μεγάλα διεθνή μέσα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετατόπισαν το κύριο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ευρώπη από τη Γαλλία και την Ισπανία, απευθείας στην ελληνική επικράτεια. Η διεθνής κάλυψη εστιάζει στις εκτεταμένες πυρκαγιές, που ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους απειλούν τουριστικές περιοχές, αλλά και την πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Όπως αναφέρουν το BBC και ο Guardian, τρεις Έλληνες πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους. Δύο σκοτώθηκαν στην προσπάθεια κατάσβεσης ενός ανεξέλεγκτου μετώπου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ ο τρίτος έχασε τη ζωή του κοντά στο Γύθειο, στην Πελοπόννησο.

Τα διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters παρακολουθούν στενά τα ενεργά μέτωπα στην Αττική και την βοιωτία, με ιδιαίτερη αναφορά στη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς στα δυτικά προάστια της Χαϊδαρίου και στη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Πόρτο Γερμενό, που οδήγησε σε έκτακτες εκκενώσεις.

Επιπλέον, μέσα όπως το Euronews και το ABC News Australia μεταδίδουν εντυπωσιακά πλάνα από διασώσεις κατοίκων και τουριστών με σκάφη του λιμενικού και ψαροκάικα σε Κρήτη και Βοιωτία, όπου πυκνός πορτοκαλί καπνός κάλυψε παραθεριστικές περιοχές.

Η Financial Times επισημαίνει, ότι η ταχύτατη ανάπτυξη των νησιών έχει ξεπεράσει τις βασικές υποδομές. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Πάρου, όπου η πυρκαγιά ανέδειξε τη ευαλωτότητα του τουριστικού τομέα της χώρας.

Λειτουργικές Προκλήσεις και Διεθνής Βοήθεια

Οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν τα 115 χλμ./ώρα, αναφέρονται ως βασικό εμπόδιο από τους New York Times. Οι συνθήκες αυτές καθηλώνουν συχνά τα εναέρια μέσα, αφήνοντας το κύριο βάρος της κατάσβεσης στις επίγειες δυνάμεις.

Τέλος, σύμφωνα με διεθνή μέσα όπως το Global News, εξειδικευμένες ομάδες πυρόσβεσης από τη Γαλλία και τη Ρουμανία έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ελλάδα, ενισχύοντας τις εγχώριες δυνάμεις μαζί με επιπλέον διεθνή υποστήριξη.

- Post Down -

Comments are closed.