- Advertisement -

Διαβούλευση… με ένα κλικ και μόλις 37.200 ευρώ

3

- Advertisement -

Το νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή, καθώς λίαν συντόμως θα ανοίξει η πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα όλοι έχουν γνώμη για την Παιδεία – και τώρα θα αποκτήσουν και ειδικό πεδίο σχολιασμού.

Το έργο αναλαμβάνει το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», με προϋπολογισμό 37.200 ευρώ, ποσό που σε εποχές ψηφιακών έργων μοιάζει σχεδόν… εκπαιδευτική προσφορά. «Ούτε 40.000 ευρώ», θα πουν οι αισιόδοξοι, «φθηνά τη βγάλαμε».

Το ενδιαφέρον, βέβαια, δεν είναι αν θα λειτουργήσει η πλατφόρμα, αλλά αν θα λειτουργήσει και η διαβούλευση. Γιατί στην ελληνική πραγματικότητα οι πολίτες συνηθίζουν να συμμετέχουν πρόθυμα, αρκεί στο τέλος να μην εφαρμοστεί τίποτα από όσα πρότειναν. Μέχρι τότε, το νέο Λύκειο θα περιμένει υπομονετικά τα σχόλια, τα «συμφωνώ», τα «διαφωνώ» και φυσικά, τις ατελείωτες παρατηρήσεις για το αν τελικά φταίει το σύστημα ή… η εξεταστέα ύλη.

The post Διαβούλευση… με ένα κλικ και μόλις 37.200 ευρώ appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.