- Advertisement -

Ερευνητές χορού από πολλές χώρες συναντώνται στα Τρίκαλα για το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας

Ερευνητές χορού από πολλές χώρες συναντώνται στα Τρίκαλα για το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας
5

- Advertisement -

Στα Τρίκαλα άνοιξε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου η αυλαία του 34ου Διεθνούς Συμποσίου Εθνοχορολογίας, το οποίο φιλοξενείται στο Μουσείο Τσιτσάνη και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου 2026.

Τρίκαλαπληροφορίες

Στη διοργάνωση συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές του χορού από διάφορες χώρες, οι οποίοι παρουσιάζουν μελέτες, καταγραφές και δεδομένα γύρω από τον χορό, την κίνηση, τη μουσική και τη σύνδεσή τους με την παράδοση, την κοινωνία και τη συλλογική μνήμη.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Μελέτης Εθνοχορολογίας του ICTMD, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων.Στα Τρίκαλα το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας

Η διοργάνωση έχει πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν σε χώρες όπως η Μαλαισία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Κροατία, η Δανία, η Τσεχία και η Ουγγαρία.Στα Τρίκαλα το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας

«Περισσότερο από μια ακαδημαϊκή συνάντηση»

Η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομάδας Μελέτης Εθνοχορολογίας του ICTMD, Placida Staro, χαρακτήρισε το Συμπόσιο μια συνάντηση ερευνητών που φέρνουν μαζί τους ιστορίες, μνήμες και εμπειρίες από διαφορετικούς τόπους και γενιές.

Όπως ανέφερε, η διοργάνωση είναι «κάτι περισσότερο από μία ακαδημαϊκή συνάντηση», καθώς δημιουργεί έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών και διαλόγου μέσα από την κοινή γλώσσα της κίνησης και της μουσικής.

Ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Δημόπουλος, τόνισε ότι βασικός σκοπός του Συμποσίου είναι η ανταλλαγή ιδεών, η γνωριμία και η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών.Στα Τρίκαλα το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΕΚΠΑ και καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας Σοφία Παπαϊωάννου, η οποία αναφέρθηκε στο θεωρητικό πλαίσιο και στη θέση του χορού στην αρχαιότητα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Γιώργος Φουντζούλας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με Ειδικότητα Χορού, καθώς και οι Marie-Pierre Gibert και Dorota Gremlicova, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό του ΕΛΟΚ Μ. Καλυβίων.Στα Τρίκαλα το 34ο Διεθνές Συμπόσιο ΕθνοχορολογίαςΣτα Τρίκαλα το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας

The post Ερευνητές χορού από πολλές χώρες συναντώνται στα Τρίκαλα για το 34ο Διεθνές Συμπόσιο Εθνοχορολογίας appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.