- Advertisement -

Όλα όσα θα δούμε και θα γευτούμε στο 2ο Φεστιβάλ «Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας»

4

- Advertisement -

Οι σημαντικότεροι παραγωγοί οίνου στη Θεσσαλία θα δώσουν το παρόν στο Φεστιβάλ της «ΕΝΟΑΘΕ – Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας στο Μύλο Ματσόπουλου το Σάββατο 11/5 & την Κυριακή 12/5 .
Ελάτε να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε κρασιά εσοδείας 2023, αλλά και παλιότερων ετών ανακαλύπτοντας τον πλούτο της θεσσαλικής αμπελουργίας. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, μίλησαν οι συνδιοργανωτές : Νίκος Σακκάς δήμαρχος Τρικκαίων, Χρύσα Ντιντή Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Γιάννης Αναστασίου, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Βασίλης Γιαγιάκος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων και Θάνος Καραθάνος μέλος της Ένωσης Οινολόγων.
Ο Στόχος των διοργανωτών είναι διπλός : Από τη μια το πάντρεμα του πλούτου της Θεσσαλικής γης, τοπικών προϊόντων και  αποσταγμάτων, με τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας. Δεύτερον, το Φεστιβάλ να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου, ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το Σάββατο 5.00-11.00μ.μ. και την Κυριακή 12.00-8.00μ.μ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνουν  γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες. 

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

The post Όλα όσα θα δούμε και θα γευτούμε στο 2ο Φεστιβάλ «Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας» appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.