- Advertisement -

Χωρίς ασυλία και με απειλή 10ετούς κάθειρξης

4

- Advertisement -

Από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, στη ΓΑΔΑ, από εκεί στον εισαγγελέα και σήμερα στον ανακριτή θα βρεθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής – προερχόμενος από το κόμμα των Σπαρτιατών –  Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της βιαιοπραγίας σε βάρος πολιτικού προσώπου.

Η πρωτοφανής επίθεση στα  κοινοβουλευτικά χρονικά σε βάρος του  εκλεγμένου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου είχε σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της αυτόφωρης σύλληψης του Φλώρου για το κακούργημα της βιαιοπραγίας  που στρέφεται κατά πολιτικού προσώπου και την απευθείας παραπομπή του στη Δικαιοσύνη, χωρίς να μεσολαβήσει η γνωστή διαδικασία της άρσης της ασυλίας του.

Αντιμέτωπος

με βαριά ποινή

Η κατηγορία που του απήγγειλε ο εισαγγελέας, με βάση και τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και με βάση τον ποινικό νόμο η προβλεπόμενη τιμωρία – σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος κηρυχθεί ένοχος – είναι κάθειρξη με ανώτερη ποινή τα 10 έτη.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο βουλευτής παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο, όπως είχε δικαίωμα, έλαβε προθεσμία μέχρι σήμερα για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ετσι, ο Φλώρος, ο οποίος από χθες  παραμένει υπό κράτηση, το μεσημέρι θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί για την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται. Και αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του ο δικαστικός λειτουργός από κοινού με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του εν λόγω βουλευτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορουμένου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο», ενώ έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

- Post Down -

Comments are closed.