- Advertisement -

«Χρυσό» για δύο ξενοδοχεία

11

- Advertisement -

Η ελληνική αρχιτεκτονική παρουσιάζει ποιοτική βελτίωση και επαγγελματική ένταση, δήλωσε ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Γιώργος Πανέτσος κατά τη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Πρόκειται για τη δέκατη πέμπτη κατά σειράν έκδοση των Βραβείων που ιδρύθηκαν το 2009 ως «Βραβεία ΔΟΜΕΣ» με στόχο την καταγραφή, ενθάρρυνση και προώθηση του έργου των ελλήνων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας στην Ελλάδα από αρχιτέκτονες οποιασδήποτε προέλευσης, και τα οποία από το 2020 απονέμονται ως «Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής» με πρωτοβουλία του φορέα.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των μελών της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2024 που αποτελείται από τους Amale Andraos (WORKac), Diego Arraigada (Diego Arraigada Arquitectos) και Nuno Brandãο Costa (brandao costa arquitectos), ανάμεσα από τις 38 προτάσεις που επιλέχθηκαν για τη βραχεία λίστα των επιμέρους κατηγοριών διακρίθηκαν οι εξής:

Βραβείο πραγματοποιημένου έργου στο γραφείο inDetail Architecture για το Hidden Ladies Suites, ένα ξενοδοχείο στα Σφακιά, στην Κρήτη. Βραβείο καλύτερης μελέτης καθώς και το αντίστοιχο βραβείο συναδέλφων δόθηκε στην ομάδα για το ξενοδοχείο Terra Dionysia στη Σαντορίνη. Βραβείο καλύτερου πρώτου έργου νέου αρχιτέκτονα έλαβαν οι αρχιτέκτονες Οικονομάκης και Σιαμπακούλης για τον χώρο στάθμευσης με μαρμάρινη υποδοχή στο Κολωνάκι, ενώ έπαινο σε αυτήν την κατηγορία έλαβε η κατοικία στην Πάρο των NoDāta Architecture, όπως και οι εξοχικές κατοικίες Floating Cubes στην Κάρπαθο των mbral Architecture. Και οι τρεις εξοχικές κατοικίες στη Μάνη των P4Architecture διακρίθηκαν με το Βραβείο συναδέλφων καλύτερου πραγματοποιημένου έργου.

- Post Down -

Comments are closed.