- Advertisement -

Έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης στη δίκη των ψαράδων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026, η οικογένεια του πρώην υπουργού.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του πρώην κορυφαίου πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου 2026, ότι «διατηρεί την πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί δεν είναι αθώοι, αλλά ένοχοι, θέση και κρίση την οποία υποστήριξε ο Εισαγγελέας της Έδρας και διατύπωσε κυριαρχικά ως μειοψηφία στην Απόφαση ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου».
Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζει επίσης πως «η ενοχή των κατηγορουμένων προέκυψε από πληθώρα στοιχείων που εξετάσθηκαν και αναδείχθηκαν στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επί έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε η απαλλακτική απόφαση να παρίσταται παντελώς αναντίστοιχη προς τα συντριπτικά στοιχεία ενοχής, που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας».
Στο ίδιο πλαίσιο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη παρέμβαση στην υπόθεση την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2026, με την οποία επιχειρείται η συνολική αναπλαισίωση της υπόθεσης και η αποτροπή της άσκησης Έφεσης, για την οποία είναι αρμόδιος ο Εισαγγελέας Εφετών».
Σύμφωνα με τη δήλωσή της, «το συνδικαλιστικό όργανο των Εισαγγελέων ουδεμία αρμοδιότητα έχει να τοποθετείται για την ουσία της υπόθεσης, πολύ περισσότερο είναι πρόκληση να επιχειρεί να αποσείσει τις καταγγελίες συγκάλυψης, την ώρα που εκκρεμεί η δίκη 2 στελεχών του Λιμενικού, που παραπέμπονται ακριβώς για αυτό: για απόπειρα συγκάλυψης με απόπειρα υπόθαλψης των υπαιτίων».
Η ανακοίνωση, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, «περιφρονεί την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας περί Ενοχής, και την ηχηρή Μειοψηφία του Προέδρου του Δικαστηρίου, επιχειρώντας να προκαταλάβει την κρίση του Εισαγγελέως Εφετών διαρκούσης της προθεσμίας εντός της οποίας αυτός θα κληθεί να αποφανθεί. Πρόκειται για καθ’ όλα αθέμιτη παρέμβαση σε ανοιχτή υπόθεση».
Το απόγευμα της Τρίτης, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Comments are closed.