- Advertisement -

“Τελευταία ευκαιρία” για την αποκατάσταση των ζημιών στο Περτούλι

4

- Advertisement -

Κατολισθήσεις στο δασικό συγκρότημα και ζημιές σε υποδομές του χωριού φέρνουν ένα δύσκολο καλοκαίρι

Αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η καταιγίδα «Daniel» στο Περτούλι της ΠΕ Τρικάλων που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. 

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Βασίλης Μεταξάς, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Δελής, Αφροδίτη Κτενά και Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέρεται αναλυτικά: 

«Από τις βροχοπτώσεις με την καταιγίδα “Daniel” έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές στην Περιοχή Περτουλίου. Για τις ζημιές στο δασικό συγκρότημα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση με ΑΠ 4389/18/4/2024.

Εκτός όμως από τις πρωτοφανείς ζημιές στο δασικό συγκρότημα ζημιές έχουν γίνει και στις υποδομές του χωριού. Από τις επτά (7) υδρομαστεύσεις, που τροφοδοτούν το υδραγωγείο του Περτουλίου, μόνον η μία πλέον τροφοδοτεί το υδραγωγείο ενώ οι άλλες έχουν καταστραφεί από τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα. Επομένως αν δεν γίνουν έγκαιρα τα έργα επισκευής που απαιτούνται, το καλοκαίρι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης νερού.

Πρόβλημα άμεσου κινδύνου υπάρχει και στον κοινοτικό δρόμο που οδηγεί από την Εκκλησία της Παναγίας στο κάτω μέρος του χωριού. Εκεί υπάρχει μεγάλη κατολίσθηση και στην ουσία δημιουργήθηκε γκρεμός, που οδηγεί κάτω στο ποτάμι με άμεσο κίνδυνο αν συνεχισθεί η κατολίσθηση να παρασύρει και τον δρόμο. Σημειώνουμε ότι στο σημείο εκείνο κάτω από τον δρόμο προς το ποτάμι υπήρχαν δύο πετρόκτιστες -από δεκαετίες- βρύσες ο “Λούνος” και η “Κατούνα”, τις οποίες παρέσυρε η κατολίσθηση. Τώρα όμως συνεχίζουν να ρέουν τα υπόγεια ύδατα που κατέληγαν στις βρύσες, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η διάβρωση της πλαγιάς και άρα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος να παρασυρθεί ο δρόμος αυτός με πιθανές τραγικές συνέπειες.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτών των καταστροφών και μάλιστα τώρα που το επιτρέπει ο καιρός και πριν περάσει η περίοδος του καλοκαιριού, αφού μετά οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοια έργα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Να αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στο Περτούλι της ΠΕ Τρικάλων.

– Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αναφερόμενο κοινοτικό δρόμο». 

The post “Τελευταία ευκαιρία” για την αποκατάσταση των ζημιών στο Περτούλι appeared first on TrikalaNews.

- Post Down -

Comments are closed.