- Advertisement -

Στο περίμενε η εκκίνηση των έργων από την καταστροφή του DANIEL και στα Τρίκαλα

3

- Advertisement -

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών χρηματοδότησης των έργων, με την έκδοση της λεγόμενης ΣΑΕ, περιμένουν στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να προχωρήσουν στην προκήρυξη των οκτώ διαγωνισμών, ύψους 1,37 δισ. ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο στην Θεσσαλία (αλλά και Στερεά Ελλάδα).

Οι τέσσερις θα αφορούν την αποκατάσταση του οδικού δικτύου με κόστος κοντά στα 900 εκατ. και οι άλλοι τέσσερις την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου με κόστος 470 εκατ. ευρώ. Τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν αφορούν άμεσα τις άλλες υποδομές θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στο οργανισμό διαχείρισης υδάτων που συστάθηκε πρόσφατα.

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες πως οι μεγαλύτερες δαπάνες για το οδικό δίκτυο προβλέπονται για τη Μαγνησία (31%), το 26% στα Τρίκαλα, το 22% στην Καρδίτσα, 10% στη Λάρισα και 9% στην Εύβοια.

Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς σε τμήματα που καταστράφηκε η υποδομή υπάρχουν σε εξέλιξη εργολαβίες για ηλεκτροκίνηση. Τα έργα αναμένεται να αναλάβουν οι ισχυρότεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας.

The post Στο περίμενε η εκκίνηση των έργων από την καταστροφή του DANIEL και στα Τρίκαλα appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.