- Advertisement -
Σκηνές που θύμιζαν το πέρασμα ανεμοστρόβιλου εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζάρκο Τρικάλων, όταν ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από σφοδρούς ανέμους, χτύπησε την περιοχή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες καταστροφές.
Η μανία των καιρικών φαινομένων ξερίζωσε δέντρα, λύγισε κολώνες ηλεκτροδότησης και σήκωσε ολόκληρες τσίγκινες σκεπές από αποθήκες, σκορπίζοντας λαμαρίνες και συντρίμμια σε αυλές και δρόμους. Το χωριό βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς η πτώση των στύλων προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης, με τους κατοίκους να παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου και τις εικόνες καταστροφής, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, γεγονός που αποτελεί τη μοναδική ευχάριστη εξέλιξη μέσα στο σκηνικό της θεομηνίας. Οι ζημιές περιορίζονται σε υλικές καταστροφές, οι οποίες αναμένεται να καταγραφούν τις επόμενες ώρες.
Στο Ζάρκο έχουν ήδη σπεύσει συνεργεία του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και να ξεκινήσουν τις εργασίες για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης και την αποκατάσταση των ζημιών.
The post Στο έλεος της κακοκαιρίας το Ζάρκο Τρικάλων – Ξεριζωμένα δέντρα, στέγες στον αέρα και διακοπή ρεύματος appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.
Comments are closed.