- Advertisement -

Στέφανος Κασσελάκης: Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ήπειρο χωρίς να επισκεφθεί τη Χειμάρρα

3

- Advertisement -

Στην Αλβανία θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη 9 Μαΐου, μετά την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην επισκέπτεται τελικά τη Χειμάρρα. Υπενθυμίζεται ότι η Χειμάρρα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ελληνοαλβανικών σχέσεων μετά τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη, ενώ ο ίδιος κατήλθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Αντίστοιχα και οι ρίζες του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Πύρρου Δήμα είναι από την ίδια περιοχή.

Το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί περιοχές της Βορείου Ηπείρου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με παράγοντες της ελληνικής μειονότητας και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν. Παράλληλα θα βρεθεί σε μνημείο της Αντίστασης και του Αγώνα του 1940 στο Αλβανικό Μέτωπο.

Συγκεκριμένα θα επισκεφτεί:

Το Καλπάκι Ιωαννίνων και τα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Στις 8.15 πμ, ο Στ. Κασσελάκης θα βρεθεί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου και θα συναντηθεί με τη δημοτική αρχή της περιοχής. Κατόπιν, στις 9.15 πμ, αναμένεται να φτάσει στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, ενώ στις 9.30 πμ, θα μεταβεί στις Βουλιαράτες, όπου και θα επισκεφθεί το σχολείο της περιοχής και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του ’40.

Στις 10.30 πμ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φτάσει στο Γεωργουτσάτι όπου θα συναντηθεί στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Δρόπολης και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις 11.30 πμ, θα μεταβεί στη Βάνιστα, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με ομογενείς στο κέντρο «Καλημέρα». Κατόπιν, στις 12.15 μμ, θα επισκεφθεί το χωριό Βρυσερά.

Ο Στ. Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει στις 12.45 μμ στην Κακαβιά, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Β. Ήπειρο.

- Post Down -

Comments are closed.