- Advertisement -

Πορτογαλία: Άνδρας ζούσε επί 17 χρόνια σαν σκλάβος – Είχαν πάρει τα χαρτιά του και δεν τον πλήρωναν

3

- Advertisement -

Η αστυνομία της Πορτογαλίας αποκάλυψε μία σοκαριστική υπόθεση δουλείας στην περιφέρεια Μπραγκάνσα, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως ένας 54χρονος άνδρας κρατήθηκε ως σκλάβος για 17 χρόνια χωρίς τις ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ το θύμα βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης.

Τι συνέβη

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου ο 54χρονος άνδρας υπέστη σωματική και ψυχική κακοποίηση, καθώς και ότι ήταν θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες τον «νοίκιαζαν» σε τρίτους για γεωργικές εργασίες.

Το θύμα, το οποίο αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και δεν έχει οικογένεια, δεν πληρωνόταν για την εργασία που έκανε και κάθε του κίνηση ελεγχόταν από τους υπόπτους, οι οποίοι είχαν τα έγγραφα του θύματος.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο άνδρας κοιμόταν μέσα σε βαν, δεν είχε την παραμικρή ιατρική περίθαλψη ακόμη και όταν υπέστη ατύχημα ενώ μάλιστα, ήταν υποσιτισμένος.

«Ζούσε σε εξευτελιστικές συνθήκες, περνώντας τις νύχτες σε ένα φορτηγάκι χωρίς τις ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης, υγείας, υγιεινής και διατροφής. Δεν του επέτρεψε ποτέ να λάβει ιατρική περίθαλψη, ακόμη και όταν τραυματίστηκε σοβαρά», αναφέρει η αστυνομία.

Η διαφυγή

Παρά τα μόνιμα τραύματά του, ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει και πλέον λαμβάνει της απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας μεταξύ 37 και 44 ετών και σε όλους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δουλεία, εμπορία ανθρώπων και πλαστογραφία.

Το τελευταίο διάστημα, τα κρούσματα εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων αυξάνονται στην Πορτογαλία, ιδίως στη γεωργία. Τον Ιούνιο του 2022, το Συμβούλιο της Ευρώπης επεσήμανε ότι η Πορτογαλία εντόπισε 1.152 θύματα εμπορίας ανθρώπων από το 2016 έως το 2020.

Το Reuters υπενθυμίζει επίσης, ότι τον Νοέμβριο, η πορτογαλική αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε αγροκτήματα στην ιστορική νότια περιοχή Alentejo στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης κατά την οποία συνελήφθησαν 28 άτομα ως ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση.

- Post Down -

Comments are closed.