- Advertisement -

Πηγαδάκι με… άρωμα ΕΛ.ΑΣ. στα Περτουλιώτικα Λιβάδια

2

- Advertisement -

 

Ανάμεσα στους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, τις φορεσιές και το έντονο σαρακατσάνικο στοιχείο που κυριάρχησε στο 44ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, δεν πέρασε απαρατήρητο και ένα ξεχωριστό φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα επίσημα της διοργάνωσης.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, Ταξίαρχο Γεώργιο Ντιζέ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Αθανάσιο Καππά, τον Υποδιευθυντή Ασφάλειας Τρικάλων Γιώργο Λιούρα και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρήστο Παπαδογιάννη, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση.

Για τον Γιώργο Ντιζέ, πάντως, η παρουσία του είχε και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Με σαρακατσάνικη καταγωγή, είχε έναν λόγο παραπάνω να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και να βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους, πρόσωπα και παραδόσεις με τις οποίες τον συνδέουν προσωπικοί και οικογενειακοί δεσμοί. Ήταν μια παρουσία που δεν περιορίστηκε στο τυπικό του θεσμικού του ρόλου, αλλά είχε και έντονο συναισθηματικό αποτύπωμα.

Πέρα όμως από το εθιμοτυπικό της παρουσίας τους, η συγκεκριμένη παρέα έκλεψε τα βλέμματα και προκάλεσε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια στα πηγαδάκια. Και όχι τυχαία. Η συγκυρία θεωρείται ιδιαίτερα θετική για την Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλία, καθώς στις θέσεις ευθύνης βρίσκονται στελέχη που συνδυάζουν εμπειρία, σύγχρονη αντίληψη και διάθεση για ουσιαστικό έργο.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα ζητήματα της ασφάλειας κάνουν λόγο για μια ομάδα αξιωματικών που διακρίνεται για τη διαχειριστική της επάρκεια, την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και τη διορατικότητα με την οποία προσεγγίζει τις σύγχρονες προκλήσεις, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την προστασία του πολίτη.

Και όπως σχολίαζαν αρκετοί στα πηγαδάκια των Περτουλιώτικων Λιβαδιών, όταν άνθρωποι με γνώση, συνεργασία και διάθεση για προσφορά βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις, το αποτέλεσμα φαίνεται και στην πράξη. Ένα στιγμιότυπο που μπορεί να ήταν φωτογραφικό, αλλά οι συζητήσεις που προκάλεσε είχαν ξεκάθαρα… παραπολιτικό ενδιαφέρον.

cz

The post Πηγαδάκι με… άρωμα ΕΛ.ΑΣ. στα Περτουλιώτικα Λιβάδια appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.