- Advertisement -

Παραλαβή νέου πλοίου

3

- Advertisement -

Ενα ακόμα πλοίο μεταφοράς οχημάτων και containers, νέας γενιάς, παρέλαβε ο Ομιλος Grimaldi. Πρόκειται για το «Great Abidjan», το τέταρτο από τα έξι πολυχρηστικά ro-ro που ανήκουν στην κλάση «G5» και παραδόθηκαν από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. Με μήκος 250 μέτρων, πλάτος 38 μέτρων και νεκρό βάρος 45.684 τόνων, το «Great Abidjan» μπορεί να μεταφέρει 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU (ισοδύναμες μονάδες αυτοκινήτων) και 2.000 TEU (ισοδύναμες μονάδες 20 ποδών). Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κλάσης G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητά τους σε εμπορευματοκιβώτια είναι διπλάσια. Το «Great Abidjan» διαθέτει επίσης τεχνολογικές λύσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Γαλλικό fund κατά των ρύπων

Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM και η γαλλική δημόσια επενδυτική τράπεζα Bpifrance έχουν δημιουργήσει ένα ταμείο ύψους 200 εκατ. ευρώ (214,5 εκατ. δολάρια) για να προωθήσουν την ενεργειακή μετάβαση της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Από τα 200 εκατ. ευρώ, τα 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για να βοηθήσουν στην απεξάρτηση από τον άνθρακα των στόλων των γαλλικών ναυτιλιακών εταιρειών, 110 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε επιχορηγήσεις και επενδύσεις σε μετοχές, αντίστοιχα, για τις προσπάθειες απεξάρτησης από τον άνθρακα στη ναυτιλία, ενώ τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν απευθείας στην προώθηση βιώσιμων ναυτιλιακών τεχνολογιών. Αυτή η μοναδική πρωτοβουλία αναδεικνύει την αμέριστη υποστήριξή μας στον μετασχηματισμό του κλάδου, συμβάλλοντας σε ένα καθαρότερο αύριο για τους ωκεανούς σε όλον τον κόσμο και τροφοδοτώντας το ταξίδι προς την απαλλαγή από τον άνθρακα, ανέφερε η CMA CGM.

Κινητήρες με ψευδή δεδομένα

Συμβαίνουν και στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιαπωνία καθώς η κορυφαία ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων IHI Corp. ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας ότι μια θυγατρική της έχει παραποιήσει τα στοιχεία αποδοτικότητας καυσίμου για 4.361 κινητήρες, κυρίως πλοίων, που παράγονται τουλάχιστον από το 2003 για την εγχώρια και διεθνή αγορά. Η παραποίηση των δεδομένων διαπιστώθηκε στα εργοστάσια της IHI Power Systems Co. στις περιοχές Niigata και Gunma, με τα δεδομένα να παραποιούνται κατά τη διάρκεια των δοκιμών προκειμένου να παρουσιάζεται ενισχυμένη η εξοικονόμηση καυσίμου τους, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Kyodo News. Σύμφωνα με την IHI, από τους 4.361 κινητήρες, οι 2.058 δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί στο πλαίσιο των συμβάσεων με τους πελάτες της.

- Post Down -

Comments are closed.