- Advertisement -

Παραδόσεις

3

- Advertisement -

O Στέφανος Κασσελάκης δεν τήρησε μόνο τις θρησκευτικές και λαϊκές παραδόσεις. Ακολούθησε ευλαβικά και τις πολιτικές. Ετσι, βρέθηκε στον Ναύσταθμο της Κέρκυρας για να τσουγκρίσει με τους ναύτες και τους αξιωματικούς, μάθαμε ότι το αβγό του «επικράτησε», καθώς και πως εκείνος σχολίασε ότι δεν ήταν στημένη η νίκη του αλλά όπως όλα όσα – sic – κάνει ήταν αυθεντική και ειλικρινής. Πόση αυτοαναφορικότητα χωράει άραγε σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Μήνυμα

«Για εμάς στην Αττική, το Πάσχα είναι γιορτή Ελπίδας, ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας. Πίστης στις μεγάλες δυνατότητες των ανθρώπων μας», έγραψε στο πασχαλινό του μήνυμα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και στην κατακλείδα του έδωσε ευχές «αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για ένα καλύτερο μέλλον, για μια Ισχυρή Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης. Με Φως παντού». Το παραθέτω για όσους αναρωτιούνται πώς μπορούν οι πολιτικοί σε κάθε γιορτή να πηγαίνουν τα κλισέ στην άκρη τους.

Συνυποψήφιοι

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Αλβανίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή – για τέταρτη φορά, όπως διευκρίνιζε το σχετικό δελτίο Τύπου. Και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει πως η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας «εξαρτάται από τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας». Να υπενθυμίσω ότι ο νυν ευρωβουλευτής ξαναβάζει υποψηφιότητα. Προσπαθεί, δηλαδή, να επανεκλεγεί χάρη στην απήχηση που έχει ο συνυποψήφιός του εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Ευχές

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε δήλωση για το ελληνορθόδοξο Πάσχα. «Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα», σημείωσε σε αυτή. Κανείς δεν περίμενε τίποτα λιγότερο από έναν πλανητάρχη που κουβαλάει υπερηφάνως το παρατσούκλι Μπαϊντενόπουλος. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει μπροστά του – όπως δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ – μια εκλογική αναμέτρηση η οποία ίσως κριθεί στον πόντο παρότι ο αντίπαλός του έχει ήδη κατοχυρώσει τον τίτλο του χειρότερου αμερικανού προέδρου.

- Post Down -

Comments are closed.