- Advertisement -

Παρίσι: Ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί σκόνη στο Παλάτι των Βερσαλλιών

4

- Advertisement -

Δύο ακτιβιστές της Riposte Alimentaire συνελήφθησαν στο Παρίσι αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα των Κατόπτρων του Παλάτι των Βερσαλλιών (Château de Versailles).

Πρόκειται για μέλη οργάνωσης που κάνει εκστρατείες για τα βιώσιμα τρόφιμα. Πέρσι στις 4 Μαΐου πραγματοποίησε ακριβώς την ίδια διαμαρτυρία πάλι στην Αίθουσα των Κατόπτρων, ενώ έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για παρόμοιες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ρίψης σούπας στη Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου.

Με δηλωσή της, η οργάνωση ανέφερε ότι η διαμαρτυρία στις Βερσαλλίες είχε στόχο να τονίσει «τις αυξανόμενες ανισότητες που επιτρέπουν σε μια προνομιούχα μειοψηφία να μονοπωλήσει ένα μέρος των πόρων, ενώ η πλειοψηφία καρπώνεται τα ψίχουλα».

Μετά το πέρας της ακτιβιστικής δράσης, οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε αντικείμενα στην αίθουσα του ανακτόρου.

Σε σχετική ανάρτηση στο Instagram, η οργάνωση αναφέρει ότι η Αίθουσα των Κατόπτρων «αντιπροσωπεύει την απρέπεια μιας μειοψηφίας που μονοπωλεί την εξουσία και το χρήμα ενώ ο λαός λιμοκτονεί – 350 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Όπως αναφέρουν στην ίδια ανάρτηση, η οργάνωση ζητά τη θέσπιση ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για τα βιώσιμα τρόφιμα, κατά το πρότυπο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του 1946: «Ζητάμε από το κράτος να συμβάλει στη χρηματοδότηση τοπικών πρωτοβουλιών, ώστε να καταδειχθεί η βιωσιμότητα αυτού του συστήματος».

- Post Down -

Comments are closed.