- Advertisement -

Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου του υποψηφίου προέδρου Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

4

- Advertisement -

Νέα αποκάλυψη ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα New York Times, σχετικά με τα προβλήματα της υγείας του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιού του δολοφονηθέντος προέδρου Τζον Κένεντι.

Το 2010, ο Αμερικανός πολιτικός Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που διεκδικεί το χρίσμα της προεδρίας των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, αντιμετώπιζε απώλεια μνήμης και «ομίχλη εγκεφάλου» τόσο σοβαρή που ένας φίλος του ανησύχησε ότι μπορεί να είχε όγκο στον εγκέφαλο. Ο Κένεντι είπε το 2012 ότι συμβουλεύτηκε αρκετούς από τους κορυφαίους νευρολόγους της χώρας, όπου αρκετοί παρατήρησαν ένα σκούρο σημείο στις εγκεφαλικές τομογραφίες του και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε όγκο.

Προγραμματίστηκε αμέσως για μια επέμβαση στο Duke University Medical Center από τον ίδιο χειρουργό που είχε χειρουργήσει τον θείο του, είπε. Ενώ ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το ταξίδι, είπε, έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν γιατρό του νοσοκομείου NewYork-Presbyterian, ο οποίος είχε διαφορετική γνώμη: Ο Κένεντι, όπως πίστευε, είχε ένα νεκρό παράσιτο στο κεφάλι του.

Ο γιατρός πίστευε ότι η ανωμαλία που φαινόταν στις τομογραφίες του «προκλήθηκε από ένα σκουλήκι που μπήκε στον εγκέφαλό μου και έφαγε ένα μέρος του και στη συνέχεια πέθανε», σύμφωνα με τον πολιτικό. Περίπου την ίδια στιγμή που έμαθε για το παράσιτο, είπε, διαγνώστηκε επίσης με δηλητηρίαση από υδράργυρο, πιθανότατα από την κατάποση πολλών ψαριών που περιείχαν το επικίνδυνο βαρύ μέταλλο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα.

Μια εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ προσβλήθηκε από ένα παράσιτο σε κάποιο από τα ταξίδια του στην Αφρική, τη Νότια Αμερική ή την Ασία.

Τα προβλήματα υγείας του Κένεντι

Για δεκαετίες, ο Κένεντι υπέφερε από κολπική μαρμαρυγή, μια κοινή ανωμαλία του καρδιακού παλμού που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής ανεπάρκειας.Έχει νοσηλευτεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για επεισόδια, αν και σε συνέντευξή του στους Times αυτόν τον χειμώνα, είπε ότι δεν είχε κανένα περιστατικό για περισσότερο από μια δεκαετία, πιστεύοντας ότι η κατάστασή του είχε καλυτερεύσει.

Οι γιατροί που έχουν αντιμετωπίσει παρασιτικές λοιμώξεις και δηλητηρίαση από υδράργυρο δήλωσαν ότι και οι δύο καταστάσεις μπορούν μερικές φορές να βλάψουν μόνιμα την εγκεφαλική λειτουργία, αλλά οι ασθενείς μπορούν επίσης να έχουν προσωρινά συμπτώματα και να αναρρώσουν πλήρως. Ορισμένα από τα προβλήματα υγείας του αποκαλύφθηκαν στην κατάθεση του 2012, την οποία έδωσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου από τη δεύτερη σύζυγό του, Μαίρη Ρίτσαρντσον Κένεντι. Εκείνη την εποχή, ο Κένεντι υποστήριζε ότι η εισοδηματική του δύναμη είχε μειωθεί λόγω των γνωστικών του προβλημάτων.

Ο Δρ Κλίντον Γουάιτ, καθηγητής λοιμωδών νοσημάτων στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον, δήλωσε ότι τα μικροσκοπικά αυγά του ταινιοσκώληκα είναι κολλώδη και μεταφέρονται εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μόλις εκκολαφθούν, οι προνύμφες μπορούν να ταξιδέψουν στην κυκλοφορία του αίματος, είπε, «και να καταλήξουν σε όλα τα είδη των ιστών».

*Πληροφορίες από New York Times

- Post Down -

Comments are closed.