- Advertisement -

Πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μεγαλοχώρι

4

- Advertisement -

Με αναστάσιμη χαρά και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε o Αναστάσιμoς Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρικκης, Γαρδικίου & Πύλης κ.Χρυσοστόμου.

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χρύσας Ντιντή, της Εντεταλμένης Δημοσίων Σχέσεων Δ.Τρικκαίων,Εφης Λεβέντη, του Προέδρου ΤΚ Μεγαλοχωρίου Βαγγέλη Τζέλη, και του Δημοτικού Συμβούλου & Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Χρήστου Ζαραμπούκα.

Ακολούθως τελέσθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου, σε δρόμους του χωριού, υποβασταζόμενη από νεαρούς κατοίκους του χωρίου. Γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές κρατούσαν την ελληνική σημαία η οποία στο κέντρο έφερε την μορφή του Αγίου Αθανασίου.

Τους Ιερούς Ύμνους απέδωσαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών και Γ. Γραμματέας της ΟΜΣΙΕ κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Αθανάσιος Τζέλης.
Την οργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και το γενικό πρόσταγμα της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνας, είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Γιώτας.

Μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε “Σεργιάνι στο Μεγαλοχώρι” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγαλοχωρίου και παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί .

The post Πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μεγαλοχώρι appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.