- Advertisement -

«Πάμε με ποδήλατο, Δήμαρχε» για… καλύτερες πόλεις

4

- Advertisement -

Μία ελπιδοφόρα δράση με τίτλο «Πάμε με ποδήλατο, Δήμαρχε!» ξεκινούν την Πέμπτη, 9/5/2024 10.30 π.μ. η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας και η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, σε συνεργασία με την Dintello και την υποστήριξη της KOSMORIDE.

Αφετηρία της δράσης θα είναι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής. Μέλη της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας θα κάνουν πετάλι στην πόλη μαζί με τον δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Στέλιο Μαμαλάκη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Ευπρόσδεκτοι είναι δε και κάτοικοι της πόλης.

Στόχος της εκδήλωσης «Πάμε με ποδήλατο, Δήμαρχε» είναι να καταδειχθεί στους πολίτες αλλά και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι είναι εφικτή η μετακίνηση με ποδήλατο ή με ηλεκτρικό ποδήλατο μέσα στην πόλη. Αλλά βέβαια ανάμεσα στις επιδιώξεις της δράσης είναι να αναζητηθούν οι ιδανικές διαδρομές ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή  και οι απαραίτητες ποδηλατικές υποδομές.

Ελπίδα και ευχή της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας είναι οι δράσεις αυτές να κινητοποιήσουν τους Δήμους και τους πολίτες για να αλλάξουν συνήθειες μετακίνησης, να περιορίσουν τη χρήση αυτοκινήτου και έτσι να βελτιώσουν το περιβάλλον στις πόλεις και τις γειτονιές τους.

Δεν θα πρέπει να λησμονείται εξάλλου ότι οι ελληνικές μεγαλουπόλεις  – αλλά και οι μικρότερες  – έχουν μείνει πολύ, μα πάρα πολύ πίσω, σε σύγκριση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές σ’ αυτό που ονομάζουμε Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα  δηλαδή σε υποδομές για τη μετακίνηση με ποδήλατο, πεζή, ή με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας και της Ποδηλατικής Κοινότητας και ο Δήμαρχος με τους καλεσμένους τους θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τις καλές πρακτικές για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για τη μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη, τις ανάγκες των ποδηλατών, την “πρωτοβουλία – πρόγραμμα κινήτρων” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας Bike to Work και το ρόλο και τις ανάγκες των ΟΤΑ για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Η δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 9 Μαΐου 10.30πμ. από την Πλατεία Ηρώων Αγίου Δημητρίου.

Φιλοδοξία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας και της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας είναι η δράση «Πάμε με ποδήλατο, Δήμαρχε» να διοργανωθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας ιδρύθηκε το 2020 με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία έχει μέλη Σωματεία Αστικής Ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα και είναι πλήρες μέλος της ECF – European Cyclists Federation

Επικοινωνία:

Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας, Γραβιάς 9-13, 10678 Αθήνα, www.eoap.org.gr

info@eoap.org.gr, Παναγιώτης Πιτσιλός (Πρόεδρος ΔΣ): 6958053132

- Post Down -

Comments are closed.