- Advertisement -

Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων για τις ευρωεκλογές

3

- Advertisement -

Ξεκίνησε χθες η αποστολή των φακέλων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου εντός και εκτός επικράτειας.

Οι 202.556 ψηφοφόροι σε περισσότερες από 120 χώρες, οι οποίοι υπέβαλαν την αίτησή τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τις 29 Απριλίου, έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν σταδιακά το εκλογικό υλικό. Τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των φακέλων για τις ευρωεκλογές έχουν αναλάβει από κοινού τόσο η υπηρεσία courier των ΕΛΤΑ όσο και η ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών ACS, οι οποίες μάλιστα συνεργάζονται στο εξωτερικό με τις διεθνείς εταιρίες DHL και UPS, αντιστοίχως, που θα επιφορτιστούν με την εκτός συνόρων αποστολή. Είναι ενδεικτικό πως οι εκτός Ελλάδας εκλογείς, οι οποίοι θα ψηφίσουν μόνο με επιστολική ψήφο, έφτασαν τους 49.234, εκ των οποίων οι 84,6% διαμένουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής Ελληνες οι οποίοι ζουν σε μέρη πιο… εξωτικά, όπως είναι οι Μπαχάμες, η Μποτσουάνα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Υπενθυμίζεται πως το εκλογικό υλικό θα φτάσει στους ψηφοφόρους το αργότερο 20 ημέρες πριν από τις εκλογές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει μέχρι το Σάββατο να έχουν αποστείλει τον φάκελο, καθώς στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία παραλαβής των φακέλων επιστολικής ψήφου από την Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου.

Την Τετάρτη, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι ξενάγηση των μελών της Διακομματικής Επιτροπής από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο στον ειδικό χώρο στον οποίο θα γίνει η συλλογή όλων των επιστολικών ψήφων. Περιστέρι. Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λιβάνιος, το αδιάβλητο της διαδικασίας είναι απολύτως διασφαλισμένο από ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που θα εποπτεύουν το άνοιγμα, τη διαλογή και την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

- Post Down -

Comments are closed.