- Advertisement -

Νέα πρόκληση Μπαχτσελί κατά της Αθήνας: «Οι συμμαχίες και τα όπλα δεν εγγυώνται την ασφάλειά σας»

Νέα πρόκληση Μπαχτσελί κατά της Αθήνας: «Οι συμμαχίες και τα όπλα δεν εγγυώνται την ασφάλειά σας»
37

- Advertisement -

devlet-bahceli

Προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλώντας την Αθήνα να «αντλήσει μαθήματα από την ιστορία» και στέλνοντας μήνυμα για τις συμμαχίες και τους εξοπλισμούς της.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής χωρίς να διασφαλίζει ειρηνικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, ανεξάρτητα από τις αμυντικές συμφωνίες που συνάπτει ή τα οπλικά συστήματα που αποκτά.

«Η Ελλάδα, όποιες συμμαχίες κι αν σχηματίσει, όπλα κι αν προμηθευτεί, δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής χωρίς να εξασφαλίσει την ειρήνη με τους γείτονές της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του MHP συνέχισε σε αυστηρό τόνο, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εκφοβιστεί από το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

«Αν εξοπλίζεται για να μας τρομοκρατήσει, ας μην το βγάλει από το μυαλό της: καμία δύναμη δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει», δήλωσε.

Με τις αναφορές του, ο Μπαχτσελί συνέδεσε ευθέως το ζήτημα της ελληνικής ασφάλειας με τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, ενώ η επίκληση της ιστορίας προσέδωσε ιδιαίτερα αιχμηρό χαρακτήρα στην τοποθέτησή του.

- Post Down -

Comments are closed.