- Advertisement -

Μουζάκι: Ένας Ιανός κι ένας Ντάνιελ πριν (ΦΩΤΟ)

5

- Advertisement -

Το ακριβό «τίμημα» της μη πρόληψης και η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Πρωθυπουργός, υπουργοί, περιφερειακές και δημοτικές αρχές της Θεσσαλίας βρέθηκαν στο Μουζάκι Καρδίτσας. Ένας τόπος που δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού χτυπήθηκε σε κάθε ακραία καιρική συνθήκη που σημειώθηκε στη μετα covid εποχή, αφήνοντας πίσω όχι μόνο καταστροφές αλλά και θύματα.

Θυμίζουμε ότι στον Ιανό χάθηκε μια νέα γυναίκα στην κατεστραμμένη γέφυρα, η Ευδοκία Πλακιά, προσπαθώντας απλώς να επιστρέψει σπίτι της από το φαρμακείο όπου διατηρούσε στην περιοχή.

Το «τίμημα» της μη επαρκούς πρόληψης πληρώθηκε και στον Ντάνιελ με το ποτάμι να παρασύρει ολόκληρο κτήριο, αφού ήδη είχε προηγηθεί και η κατάρρευση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου κατά τον Ιανό.

Ο «χάρτης» της περιοχής άλλαξε μέσα σε ελάχιστα χρόνια και σήμερα το σίγουρο είναι ότι δεν αρκεί μια απλή καταγραφή όσων προβλέπονται αλλά η υλοποίησή μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας ικανών να ανταποκριθούν στα σύγχρονα περιβαλλοντικά δεδομένα.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για το πόσο έχει πληρώσει η περιοχή για όλα αυτά, αφού στο βάθος, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, το ποτάμι στέκει ένας σκονισμένος» τόπος σήμερα απογυμνωμένος δέντρα που έφταναν μέχρι τις όχθες του.

Μουζάκι σήμερα:

Μουζάκι πριν τον Ιανό…

The post Μουζάκι: Ένας Ιανός κι ένας Ντάνιελ πριν (ΦΩΤΟ) appeared first on TrikalaNews.

- Post Down -

Comments are closed.