- Advertisement -

«Καμπανάκι» για περιοχές του νομού Τρικάλων από τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες

9

- Advertisement -

Καυτό τριήμερο με υψηλή ευλεκτότητα

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη αλλά πολύ σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας αλλά και στον Νομό Τρικάλων με περιοχές να βρίσκονται και στο κόκκινο όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τον σχετικό χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δημοσιεύει το Trikalanews.gr.

Σταδιακά λοιπόν από την Παρασκευή 28 Ιουνίου και κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής, 29 – 30 Ιουνίου 2024 θα υπάρχει επιδείνωση.

Αιτία αποτελεί η αναμενόμενη πολύ σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων (7 – 8 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με την υψηλή ευφλεκτότητα (ευκολία ανάφλεξης) των δασικών καυσίμων λόγω της σωρευτικής επίδρασης των θερμών και ξηρών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας από το ξεκίνημα του μήνα.

Ο Νομός Τρικάλων σε γενικές γραμμές εμφανίζει χαμηλή επικινδυνότητα, ωστόσο, υπάρχουν σημεία στο κόκκινο αλλά και στο πορτοκαλί κυρίως προς τα σύνορα με όμορους νομούς της Θεσσαλίας. Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

The post «Καμπανάκι» για περιοχές του νομού Τρικάλων από τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες appeared first on TrikalaNews.

- Post Down -

Comments are closed.