- Advertisement -

Κάστρο

3

- Advertisement -

Το τριήμερο λουτρό του Κασσελάκη στον λαό της Ηπείρου ξεκίνησε χθες. Σήμερα συνεχίζεται στην Αρτα, την εκλογική περιφέρεια της Ολγας Γεροβασίλη, η οποία παραλίγο να τον αμφισβητήσει στο τελευταίο συνέδριο. Εχω μεγάλη περιέργεια για την επίδοση που θα καταγράψει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στον νομό απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο πρώην πρόεδρός του, γιατί αυτός ήταν ένα παραδοσιακό γαλάζιο κάστρο που βάφτηκε ροζ για χάρη του πρώτου ηπειρώτη πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης.

Ενημέρωση

Για τον Δημήτρη Μάντζο, οι προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνονται ειλικρινείς. Αρα, «η κυβέρνηση πρέπει με επιφυλακτικότητα και πάντως με προσήλωση στις εθνικές μας γραμμές να προσέλθει και σε αυτόν τον διάλογο». Κι όχι μόνο. Αφού εκείνος τελειώσει, πρέπει και να ενημερώσει τα κόμματα για τα αποτελέσματά του, σημείωσε. Το αίτημα του κεντροαριστερού είναι εύλογο. Αλλωστε, ποιος δεν έχει περιέργεια να μάθει τι λέει ο σουλτάνος όταν φεύγουν οι κάμερες και κλείνουν οι πόρτες;

Τόνος

Ο Δημήτρης Καιρίδης είχε πολλά να πει για την επικείμενη συνάντηση έλληνα Πρωθυπουργού και τούρκου προέδρου. Για παράδειγμα, πληροφόρησε το τηλεοπτικό κοινό ότι ο πρώτος θα θέσει το θέμα της Μονής της Χώρας, αλλά και πως δεν υπάρχει κανένας κατευνασμός, αφού ο Ερντογάν «πήγε από το Μητσοτάκης γιοκ στο να μην έχουμε ούτε παραβιάσεις». Ο εθνικοπατριωτικός τόνος των σχολίων ήταν αναμενόμενος. Σε έναν μήνα στήνονται ευρωκάλπες κι η ΝΔ έχει κάνει φόκους στο συντηρητικό του κοινό, όχι στο κεντρώο.

Τραγούδι

Ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής ξεχώρισε από τη φετινή Eurovision το «Zάρι» της Μαρίνας Σάττι σαν ένα «avant-garde κολάζ ήχου» και το ηθικό των εδώ φανς του διαγωνισμού ανέβηκε κι άλλο. Χωρίς να θέλω να χαλάσω το κλίμα, να θυμίσω ότι το μακρινό 2005 ο παρουσιαστής της Eurovision στο βρετανικό δίκτυο μεμφόταν την ελληνική συμμετοχή δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για τα πόδια της Παπαρίζου – τα οποία θεωρούσε καλύτερα από το τραγούδι – κι εκείνη σήκωσε το τρόπαιο.

- Post Down -

Comments are closed.