- Advertisement -

«Κάθε νέο τραγούδι αποτελεί και ένα στοίχημα»

5

- Advertisement -

Εκατό επεισόδια συμπληρώνει το «Σπίτι με το Mega» και ρίχνει αυλαία στη φετινή σεζόν με ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα. Το Μεγάλο Σάββατο η Ρούλα Κορομηλά και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης υποδέχονται τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Η εκπομπή ξεκινάει κατανυκτικά με τους Λένα Αλκαίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δήμητρα Σταθοπούλου και τη Δημοτική Χορωδία Νέας Σμύρνης, ενώ στις 23.50, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα μεταδοθεί η Ακολουθία της Ανάστασης. Λίγο μετά στη σκηνή ανεβαίνει ο Π. Ιακωβίδης και μαζί του εμφανίζεται η Νατάσα Θεοδωρίδου. Special guest ο Λευτέρης Πανταζής. Στη βραδιά συμμετέχουν επίσης οι Ρία Ελληνίδου, Μορφούλα Ιακωβίδου και Χρήστος Σαντικάι. Με αυτή την αφορμή ο Π. Ιακωβίδης μίλησε στο «ΝΣυν».

Τι έχετε ετοιμάσει για να γιορτάσετε με τους τηλεθεατές την Ανάσταση;

Νιώθω τεράστια χαρά που το βράδυ της Ανάστασης θα το περάσουμε μαζί, μέσα από το «Σπίτι με το Mega». Νιώθω όμως και τεράστια τιμή που θα είναι κοντά μου σπουδαία ονόματα της δισκογραφίας όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, που αποτελεί για εμένα οικογένεια, αλλά και ο Λευτέρης Πανταζής που τα τραγούδια του με συνόδευαν από παιδί!

Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις που έχετε από την περίοδο του Πάσχα;

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου (μιας και τραγουδάω από τα 13), την Ανάσταση την περνάω με την κατά καιρούς καλλιτεχνική μου οικογένεια σε νυχτερινά κέντρα, παρέα με τον κόσμο που έρχεται να διασκεδάσει και αυτό για εμένα είναι πολύ όμορφο! Θυμάμαι όμως να είμαι παιδί, και με την οικογένειά μου να τσουγκρίζουμε αβγά, να παίζουμε παιχνίδια, και να βρίσκω περισσότερο χρόνο για παιχνίδι με τους φίλους μου. Θυμάμαι τη γειτονιά μας στην Καβάλα να σφύζει από ζωή και γέλια.

Η Ανάσταση συχνά συνδέεται με την αναγέννηση. Εσείς, στη μέχρι τώρα πορεία σας στη μουσική, βρήκατε μια νέα ζωή;

Εμένα η μουσική είναι η ίδια μου η ζωή! Δεν μπορώ να με φανταστώ διαφορετικά. Σίγουρα όμως όσο προχωράνε τα χρόνια μέσα στο καλλιτεχνικό στερέωμα, εξελίσσομαι ο ίδιος, συναντώ ανθρώπους που είναι δίπλα μου και προχωράμε μαζί και βεβαίως ανταλλάσσω σκέψεις και συναισθήματα με το κοινό μέσα από τα τραγούδια μου.

Για την επανακυκλοφορία του χρυσού σας άλμπουμ «Καλησπέρα», χρησιμοποιήσατε τον τίτλο «Αρωμα Ελλάδας edition». Ποια είναι τα συστατικά του;

Αρωμα Ελλάδας είναι το μπλε της θάλασσας, είναι ο ήλιος του καλοκαιριού. Αρωμα Ελλάδας είναι το μπουζούκι και αυτό το ηχόχρωμα έχω προσπαθήσει να μεταφέρω μέσα από αυτά τα νέα τραγούδια μου. Ελπίζω να κατάφερα ακούγοντας αυτά τα τραγούδια να πλημμυρίσουν οι καρδιές μας Ελλάδα… άλλωστε υπάρχει πιο όμορφη χώρα;

Γράφοντας διαρκώς μουσική, πώς διαχειρίζεστε την πρόκληση του να φέρνετε πάντα κάτι νέο ως πρόταση;

Μα αυτό είναι το ενδιαφέρον, αυτή η «πρόκληση» μας παροτρύνει όλους να εξελισσόμαστε! Μελετάω πολύ, ψάχνομαι σε νέα ακούσματα και μουσικούς συνδυασμούς. Κάθε νέο τραγούδι, αποτελεί και ένα στοίχημα και αυτό εμένα με γοητεύει.

Η επιτυχία ενός τραγουδιού έχει να κάνει περισσότερο με το να πιάσει τον παλμό του κοινού ή να είναι έκφραση ενός αυθεντικού συναισθήματος;

Δεν γράφω με γνώμονα μόνο τι θα κάνει επιτυχία. Θέλω ό,τι παρουσιάζω να με εκφράζει, να με γεμίζει συναισθήματα και να νιώθω ότι ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί. Είναι όμορφο και σημαντικό αυτός που ακούει τα τραγούδια σου να ονειρεύεται, να γεμίζει χαρά, να ταξιδεύει. Αν καταφέρεις όλα αυτά, έρχεται και η επιτυχία.

- Post Down -

Comments are closed.