- Advertisement -

Ισπανία: Η κυβέρνηση καταργεί τα βραβεία ταυρομαχίας και προκαλεί αντιδράσεις

2

- Advertisement -

Η ισπανική κυβέρνηση δεν θεωρεί πλέον σκόπιμο να κρατήσει ένα βραβείο «που επιβραβεύει μια μορφή σκληρότητας των ζώων», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ερνέστος Ουρτασούν σε τηλεοπτική συνέντευξη την Παρασκευή. Επισήμανε ότι η «αυξανόμενη πλειοψηφία» των ανθρώπων στην Ισπανία ανησυχεί για την καλή διαβίωση των ζώων.

«Πάνω απ ‘όλα, δεν είναι πλέον δυνατό να εξηγήσουμε στους ανθρώπους γιατί υπάρχουν μετάλλια και χρηματικά έπαθλα από δημόσιους πόρους για τις ταυρομαχίες», πρόσθεσε στο κανάλι La Sexta.

Από το 2011 το βραβείο ταυρομαχίας

Το βραβείο, το οποίο καθιερώθηκε το 2011 από την τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση και απονέμεται κάθε χρόνο από το 2013, με…προίκα 30.000 ευρώ. Μεταξύ των βραβευμένων είναι γνωστοί ταυρομάχοι όπως ο Enrique Ponce και ο Julián López, πιο γνωστός ως «El Juli».

Οι ταυρομαχίες εξακολουθούν να έχουν παθιασμένους θαυμαστές στην Ισπανία. Αλλά η κριτική για το αιματηρό θέαμα αυξάνεται εδώ και χρόνια, όπως και η αδιαφορία. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, μόνο το 1,9 % των Ισπανών παρακολούθησαν ταυρομαχία τη σεζόν 2021/2022.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Ισπανίας επέκρινε την κατάργηση του επάθλου. Ο εκπρόσωπος του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Borja Sémper είπε ότι οι ταυρομαχίες είναι παράδοση και μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της Ισπανίας. Αρκετές περιφερειακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών του Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν τα δικά τους βραβεία ταυρομαχίας ως αντικατάσταση

Η οργάνωση προστασίας των ζώων Animanaturalis χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης ως «ορόσημο». Το κόμμα προστασίας των ζώων Pacma ζήτησε να μην προωθούνται πλέον δημόσια οι ταυρομαχίες. Το Fundación del Toro de Lidia, ένα ίδρυμα που προωθεί τις ταυρομαχίες, δήλωσε ότι ο υπουργός Πολιτισμού είναι «υποχρεωμένος» να προωθεί όλες τις μορφές πολιτισμού, «συμπεριλαμβανομένης της ταυρομαχίας».

- Post Down -

Comments are closed.