- Advertisement -

Ικανοποίηση των πολιτών για τους γιατρούς

6

- Advertisement -

Ενας στους δύο Ελληνες μαρτυρά πως η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει χειροτερεύσει τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, με τα δεδομένα να δείχνουν πως η εμπιστοσύνη τους στο ΕΣΥ μειώνεται σταδιακά. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της ετησίας έρευνας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για την Υγεία που προβληματίζουν, με τα ίδια δεδομένα μάλιστα να δείχνουν πάντως ότι τα αδύναμα σημεία του συστήματος είναι οι ελλείψεις, οι υποδομές και η οργάνωση και όχι το επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι το 91,1% όσων συμμετείχαν (η έρευνα διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα σε δείγμα 1.108 ανδρών και γυναικών) δηλώνει ικανοποιημένο από τους γιατρούς του ΕΣΥ, όχι όμως και από τις υπηρεσίες. Μοιραία και δεδομένου ότι το 75,4% του δείγματος δήλωσε δυσαρεστημένο από την οργάνωση στις δημόσιες δομές, το 65,2% παραδέχθηκε πως επιλέγει να επισκεφθεί ιδιωτικά ιατρεία και όχι νοσοκομεία.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι φέτος το ποσοστό των ερωτηθέντων που έδωσαν… κόκκινη κάρτα στις παροχές στο δημόσιο σύστημα Υγείας ανήλθε σε 56,9%, όταν πέρυσι δεν ξεπέρασε το 34,7%. Η εικόνα εντούτοις είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 55% δηλώνει ικανοποιημένο από τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ενώ από τα ίδια δεδομένα προκύπτει ότι το 43,1% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έλαβαν σχετικό sms και υποβλήθηκαν σε μαστογραφία.

- Post Down -

Comments are closed.