- Advertisement -

Επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική κάνναβη

4

- Advertisement -

Mια ακόμα εταιρεία μπαίνει στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, με τη χώρα να εξελίσσεται σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Πρόκειται για την Curity Pharma, η οποία επενδύει 20 εκατ. ευρώ στη Λάρισα, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής συνολικής έκτασης 67.000 τ.μ. στη Λάρισα.

Η πρώτη φάση του έργου αφορά θερμοκηπιακή μονάδα 5.000 τ.μ. που εξασφαλίζει την πλήρως ελεγχόμενη έκθεση των φυτών σε φυσικό φως και αέρα, με αποτέλεσμα τη μέγιστη απόδοση και ποιότητα της καλλιέργειας. Η παραγωγική μονάδα έκτασης 1.800 τ.μ. χωρίζεται σε δύο κεντρικές γραμμές παραγωγής και έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP).

Τα 5,5 εκατ. ευρώ της επένδυσης προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η εταιρεία ως ενταγμένη στον αναπτυξιακό νόμο λαμβάνει επιχορήγηση ύψους 1,250 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 60 νέες θέσεις εργασίας υψηλών αποδοχών.

Σχέδια ανάπτυξης

Η Curity Pharma θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της με την παραγωγή 8 διαφορετικών προϊόντων, τα οποία θα επιτρέψουν στους ιατρούς να συνταγογραφήσουν το πιο κατάλληλο σκεύασμα με βάση τις άμεσες, αλλά και μακροπρόθεσμες ανάγκες των ασθενών.

Επιπλέον, στα σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και νέων φαρμακοτεχνικών μορφών κάνναβης.

Παρουσιάζοντας την πρότυπη μονάδα, ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάνος Χατήρας, δήλωσε πως οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν την εξέλιξη νέων ποικιλιών κάνναβης και θα θέσουν την Ελλάδα στον χάρτη της παγκόσμιας αγοράς, ανοίγοντας έτσι μια νέα εξαγωγική γραμμή για την εταιρεία και τη χώρα.

Γιώργος Φωκιανός

- Post Down -

Comments are closed.