- Advertisement -

Διπλό φονικό στην Αιγιαλεία: Με υπόμνημα θα απολογηθεί ο 65χρονος Ιτάλος – Τα δύο στοιχεία που αναζητά η Αστυνομία

Διπλό φονικό στην Αιγιαλεία: Με υπόμνημα θα απολογηθεί ο 65χρονος Ιτάλος – Τα δύο στοιχεία που αναζητά η Αστυνομία
1

- Advertisement -

Με υπόμνημα αναμένεται να απολογηθεί αύριο Σάββατο (13/6) στον ανακριτή Αιγίου ο 65χρονος Ιταλός, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της, μέσα στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στον Λόγγο Αιγιαλείας. Την ίδια ημέρα συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τα θύματα του στυγερού εγκλήματος.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας, με τον κατηγορούμενο να επιμένει στην αθωότητά του. Καθοριστικό στοιχείο θεωρείται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης του σπιτιού, ενώ οι κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραψαν ύποπτες κινήσεις. Το γεγονός αυτό οδηγεί τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ο δράστης βρισκόταν ήδη εντός της οικίας, όπου –σύμφωνα με τις μαρτυρίες– βρίσκονταν μόνο τα θύματα και ο 65χρονος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, τόσο οικονομικά όσο και προσωπικά. Η μητέρα φέρεται να είχε πουλήσει ένα οικόπεδο στο Αίγιο, δίνοντας όλα τα χρήματα στον γιο της. Ο Ιταλός φέρεται να αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Έχω βάλει και εγώ λεφτά στο σπίτι, έχω επενδύσει εγώ και δεν θα πάρω τίποτα από την πώληση του οικοπέδου».

Παράλληλα, ο 26χρονος είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Γερμανία με σκοπό να πάρει μαζί του τη μητέρα του, ώστε να παρακολουθείται από γιατρούς, καθώς αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Τα χαμένα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές

Εκτός από το κίνητρο, η Αστυνομία αναζητά δύο κρίσιμα στοιχεία που ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικά για την εξιχνίαση του εγκλήματος: τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά που λείπουν από το σπίτι. Αν και πρόκειται για αντικείμενα καθημερινής χρήσης, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μπορεί να συνδέονται άμεσα με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Star, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σπίτι απόλυτα τακτοποιημένο, χωρίς όμως να βρεθούν τα δύο αυτά αντικείμενα, απαραίτητα για την καθαριότητά του. Ο 65χρονος υποστήριξε ότι λερώθηκε στη τουαλέτα λόγω στομαχικού προβλήματος και χρησιμοποίησε ισχυρά καθαριστικά –εξ ου και η αναφορά για οσμή αλκοόλ– για να καθαρίσει τον εαυτό του, τα ρούχα του και τον χώρο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι, εφόσον εντοπιστούν η σφουγγαρίστρα και ο κουβάς, ενδέχεται να δώσουν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση: είτε επιβεβαιώνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου μέσω ανεύρεσης DNA ή αίματος των θυμάτων, είτε ενισχύοντας τον ισχυρισμό του περί ατυχήματος λόγω προβλήματος υγείας.

- Post Down -

Comments are closed.