- Advertisement -

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να διακόψει αρκετές φορές την ομιλία του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Τέξας, το βράδυ της Τετάρτης, λόγω παρεμβάσεων διαδηλωτών. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περίπου δέκα άτομα απομακρύνθηκαν από τον χώρο της εκδήλωσης.
Ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ως «πληρωμένους», ενώ το πλήθος αντέδρασε με έντονες αποδοκιμασίες και στη συνέχεια φώναξε ρυθμικά «U-S-A!».
At least 10 protesters were removed from a Trump rally in San Antonio as he was heckled while campaigning for Republican Senate nominee Ken Paxton.
Trump mocked the protesters, claiming without evidence they were paid, as supporters booed. https://t.co/e8OCEIXZqo
— Al Jazeera English (@AJEnglish) October 8, 2026
Ένας από τους διαδηλωτές φαινόταν να καταγράφει βίντεο τη στιγμή που τον έβγαζαν έξω, με φόντο τις ηχηρές αποδοκιμασίες. Ένας άλλος φορούσε μπλουζάκι με το σύνθημα «SOS Κούβα», αναδεικνύοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ έχει αυξήσει τις προεκλογικές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, με στόχο να ενισχύσει τη συσπείρωση των υποστηρικτών του ενόψει των εκλογών του μέσου της δεύτερης θητείας του, οι οποίες θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν δυσοίωνες προοπτικές για τους ρεπουμπλικάνους.
Trump rally protesters shout down angel mom talking about her murdered son in Texas: ‘They’re paid by enemies of our nation’ https://t.co/oTAm4cWPyL https://t.co/nSLFpMHnr6
— New York Post (@nypost) October 8, 2026
Το κόμμα του κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία. Το ζήτημα του κόστους ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς οι τιμές στα καύσιμα έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που ξέσπασε με την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στις 28 Φεβρουαρίου, ύστερα από εντολή του κ. Τραμπ.
Comments are closed.