- Advertisement -

Δίχως τέλος οι παραλλαγές του κορονοϊού

6

- Advertisement -

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας και συνεχώς έρχονται στο φως νέα δεδομένα. Οι ερευνητές λοιπόν ανακάλυψαν ότι η υποπαραλλαγή KP.3 έχει μία επιπλέον μετάλλαξη γεγονός το οποίο την κάνει πιο μολυσματική. Ακριβώς σε αυτή τη μετάλλαξη οφείλεται και το προσωνύμιο FLuQE.

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να εμφανιστούν οι παραλλαγές FLiRT και ένα νέο κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού. έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος σε αρκετά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Αυστραλία, όπου ο κορονοϊός ευνοείται και από την εποχή, αφού στο νότιο ημισφαίριο είναι χειμώνας.

Οι παραλλαγές FLiRT μεταλλάχθηκαν σε FLuQE, όπως ονομάζεται το πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενο «μέλος» της ευρύτερης «οικογένειας» του κορονοϊού. Και παρότι το νέο στέλεχος δεν διαφέρει σε πολλά από τα προηγούμενα, υπάρχει μια επιπλέον μετάλλαξη που, σύμφωνα με τους ειδικούς, το καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση του νέου στελέχους αυξάνει τον κίνδυνο επαναμόλυνσης από τον κορονοϊό, καθώς τα εμβόλια δεν ενημερώνονται με την ίδια ταχύτητα που αλλάζει ο ιός.

Τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής FLuQE

Τους τελευταίους μήνες, κυριαρχεί η οικογένεια των εξαιρετικά μεταδοτικών υποπαραλλαγών της COVID, που έγιναν γνωστές ως FLiRT.

Η ομάδα περιλαμβάνει αρκετές παρόμοιες παραλλαγές που συνήθως ξεκινούν με KP, με την KP.2 να αναδεικνύεται ως η πιο σημαντική.H KP.2 συνέβαλε καθοριστικά στα πρόσφατα κύματα της COVID.

Τώρα, μετά από λίγες μόνο εβδομάδες, η KP.3 -επίσης γνωστή ως FLuQE- ξεπέρασε την KP.2 στην Αυστραλία, πυροδοτώντας τους φόβους για έκρηξη της COVID εν μέσω θέρους στις ΗΠΑ.

The post Δίχως τέλος οι παραλλαγές του κορονοϊού appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.