- Advertisement -

Ασυνείδητοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να αδειάζουν φορτηγό με μπάζα στους πρόποδες της Πάρνηθας

Ασυνείδητοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να αδειάζουν φορτηγό με μπάζα στους πρόποδες της Πάρνηθας
3

- Advertisement -

Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να απορρίπτουν παράνομα στους πρόποδες της Πάρνηθας σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών, δύο επιβαίνοντες σε φορτηγό, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Προσωπικό πυρασφάλειας, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε το φορτηγό σε αραιοκατοικημένη περιοχή στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου οι δράστες πετούσαν οικοδομικά υλικά. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τη Δημοτική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανακαινίσεων και προέρχονται από άλλο δήμο.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα φαινόμενα παράνομης απόρριψης απορριμμάτων θα αντιμετωπίζονται χωρίς καμία ανοχή. Θα επιβληθούν τα ανώτατα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες να κινηθούν και οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Ο Δήμος Αχαρνών υπογραμμίζει, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τον δήμο σε χωματερή, ούτε να θέσει σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον και τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Η προστασία της καθημερινότητας των δημοτών, του περιβάλλοντος και της νομιμότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ενώ ευχαριστούν τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους. Παράλληλα, καλούν όλους τους δημότες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης της περιοχής.

- Post Down -

Comments are closed.