- Advertisement -

Από τη Λάρισα έως τα Τρίκαλα, κοινή γραμμή για την ειρήνη

1

- Advertisement -

Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε ορμητήριο πολέμου, ούτε μαγνήτης αντιποίνων», δεκάδες εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας συμμετείχαν τη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την εμπλοκή της περιοχής στις διεθνείς πολεμικές εξελίξεις. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, μαζί με αγροτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις από όλη τη Θεσσαλία.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες υποστήριξαν την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού των φορέων και της ανάπτυξης κοινών δράσεων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας και στη χρήση της Θεσσαλίας για στρατιωτικούς σκοπούς. Όπως τόνισαν, μια τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να έχει συνέπειες τόσο για τους λαούς της περιοχής όσο και για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής ενάντια στις Βάσεις και την Εμπλοκή, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των πρωτοβουλιών και των κινητοποιήσεων των συμμετεχόντων φορέων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

The post Από τη Λάρισα έως τα Τρίκαλα, κοινή γραμμή για την ειρήνη appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.