- Advertisement -

Αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων στη Θεσσαλία

3

- Advertisement -

Η χρηματοδότηση μέσω δωρεάς, έργων αποκατάστασης αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών υποδομών στη Θεσσαλία είναι το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που υπεγράφη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού, την Τέταρτη 26 Ιουνίου, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φαλάνης στη Λάρισα.

Το Μνημόνιο αφορά έργα αποκατάστασης χώρων ιδιαίτερης αρχαιολογικής, ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας και τοπωνύμια συνυφασμένα με την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής και των κατοίκων της, όπως ο αρχαιολογικός χώρος Σέσκλου, ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στη Φαλάνη, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 9.500.000 ευρώ.

Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών υποστηρίζει το ΥΠΠΟ στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την καταστροφική επέλαση του «Daniel» και ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκέντρωσε χρηματικό ποσό άνω των 50.000.000 ευρώ από δωρεές των μελών του ελληνικού εφοπλισμού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που οι έλληνες καραβοκύρηδες βοηθάνε τον τόπο, βοηθάνε την πατρίδα. Αυτό ξεκινά από την Ελληνική Επανάσταση».

Η πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για εμάς η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί ευθύνη εθνική. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα εδώ, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φαλάνης, να ανακοινώσω ότι το σχέδιο δράσης της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τη στήριξη της Θεσσαλίας θα ονομαστεί – τιμής ένεκεν – “Αγιος Νικόλαος”, που είναι ο προστάτης άγιος των ναυτικών μας».

- Post Down -

Comments are closed.