- Advertisement -

Έρχεται νέος γύρος βροχών μετά το «καλοκαίρι» – Πότε χαλάει ξανά ο καιρός και ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Έρχεται νέος γύρος βροχών μετά το «καλοκαίρι» – Πότε χαλάει ξανά ο καιρός και ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»
51

- Advertisement -

Από το ένα άκρο στο άλλο αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο υδράργυρος αγγίζει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου και η χώρα θα θυμίσει ξανά καλοκαίρι, όμως η αλλαγή δεν θα αργήσει.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο γύρο βροχοπτώσεων, με τα πρώτα σημάδια της μεταβολής να εμφανίζονται από την Πέμπτη (8/10) και τα φαινόμενα να ενισχύονται προς το Σαββατοκύριακο.

Πότε αλλάζει ξανά ο καιρός

Ο Δημήτρης Ζιακόπουλος στο ιστολόγιό του προβλέπει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου αυξάνονται οι πιθανότητες για βροχές.

Το βαρομετρικό χαμηλό που έφερε τα έντονα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έχει απομακρυνθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας πίσω του καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Η «ανάσα» όμως θα είναι προσωρινή.

Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 25-27 βαθμούς.

Την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει σχετικά καλός, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν αργότερα στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «στόχαστρο» των βροχών

Η αλλαγή θα αρχίσει να γίνεται πιο αισθητή από την Πέμπτη, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα αυξηθούν οι πιθανότητες για βροχές στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση Ζιακόπουλου, τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και κεντρικές περιοχές της χώρας και τη Μακεδονία.

Κολυδάς: Ανεβαίνει η θερμοκρασία και μετά έρχεται πτώση

Ο Θοδωρής Κολυδάς τοποθετεί τη νέα αλλαγή λίγο αργότερα, εκτιμώντας ότι ο νέος γύρος βροχοπτώσεων θα ξεκινήσει κυρίως το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Η πρόγνωση για το διάστημα 5-19 Οκτωβρίου δείχνει αρχικά άνοδο της θερμοκρασίας, με τις υψηλότερες τιμές να αναμένονται περίπου στις 9-10 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, όμως, ο υδράργυρος παίρνει την κατηφόρα.

Τα προγνωστικά στοιχεία του ECMWF δείχνουν πιο καθαρή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 10-11 Οκτωβρίου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα για αξιόλογες βροχές.

Προς το παρόν, τα στοιχεία για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα δεν δίνουν ισχυρό σήμα για μεγάλα ύψη βροχής. Αντίθετα, το Ηράκλειο εμφανίζει σαφέστερη τάση για βροχοπτώσεις.

Μαρουσάκης: «Μέχρι την Παρασκευή θα θυμίζει καλοκαίρι»

Την ίδια ώρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης περιγράφει τις επόμενες ημέρες ως μια «καλοκαιρινή εβδομάδα», με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 27-28 βαθμούς.

Όπως εκτιμά, μέχρι περίπου την Παρασκευή ο καιρός θα παραπέμπει σε καλοκαίρι, όμως στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει.

«Κακοκαιρία από τα δυτικά» αναμένεται να προσεγγίσει τη χώρα από Παρασκευή προς Σάββατο, επηρεάζοντας αρχικά κυρίως τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Το σκηνικό, λοιπόν, αλλάζει ξανά: καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια βροχές και νέα μεταβολή του καιρού, με το Σαββατοκύριακο να βρίσκεται στο επίκεντρο των προγνωστικών μοντέλων.

- Post Down -

Comments are closed.