- Advertisement -

Έντι Ράμα: Στο Γαλάτσι η ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας

6

- Advertisement -

Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η ομιλία του Έντι Ράμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Επί της ουσίας, δηλαδή, επικυρώθηκε το αρχικό αίτημα που είχε καταθέσει η αλβανική πλευρά, το οποίο αρχικά είχε απορριφθεί.

Η άδεια για τη συγκέντρωση δόθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με τη συμφωνία να κλείνει από ιδιώτη που χειρίζεται τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν είχε λάβει θετική απάντηση για τον χώρο που χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί η ομιλία του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε ν’ απειλήσει ανοιχτά πως αν δεν του δοθεί κλειστός χώρος για τη συγκέντρωση τότε θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τελικά πήρε την άδεια που ήθελε κι έτσι η συγκέντρωσή του αναμένεται να γίνει στο Christmas Theater του γηπέδου. Προτού ληφθεί η απόφαση για το Γαλάτσι, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε στις 7 Μαΐου για την έλευση Ράμα αλλά όχι για τον τόπο όπου θα γίνει η εκδήλωση».

Πρόσθεσε ότι: «Ως προς το ζήτημα Μπελέρη είναι δεδομένο ότι δεν είναι διμερές αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου και διεξαγωγής δίκαιης δίκης που το ζητάμε για κάθε πολίτη. Είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπόρεσε να ορκιστεί εδώ και έναν χρόνο και θέλουμε αυτό να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Η υποψηφιότητα Μπελέρη συμβολίζει τα δίκαια αιτήματα. Η ΝΔ σε επίπεδο ευρωβουλευτών το έχει θέσει και έχει περάσει ομόφωνα ψηφίσματα. Έχει τεθεί και σε Συνόδους Κορυφής. Η στάση μας είναι συνεπής και μας κατηγορούν αυτοί που δεν έχουν κανέναν να εκπροσωπεί την ομογένεια και λένε ακροδεξιό τον Μπελέρη».

- Post Down -

Comments are closed.