Διευρυμένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, τα ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο Action24. Σύμφωνα με τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 15,1 ποσοστιαίες μονάδες, διατηρώντας σημαντική απόσταση από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Το εύρημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η επίδοση που καταγράφει το κυβερνών κόμμα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση κινείται αισθητά πάνω από το αποτέλεσμα που είχε σημειώσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει ποσοστό 28,31%, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Η εκτίμηση ψήψου των κομμάτων για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll
Στην εκτίμηση ψήφου, με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 31% (30,5% τον Ιούνιο), η ΕΛΑΣ στο 15,9% (15,5%) και το ΠΑΣΟΚ στο 12,1% από 10,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,8% (6,5%), η Ελληνική Λύση στο 7,3% (5,9%), η Πλεύση Ελευθερίας στο 5,4% (5%), η Ελπίδα για τη Δημοκρατία στο 4,8% (12,6%), η Φωνή Λογικής στο 3,3% (1,7%), το ΜέΡΑ25 στο 2,5% (1,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ στο 1,8% ( 1,7%), η Νίκη στο 1,1% (1,4%), οι Σπαρτιάτες στο 1,3% ( 0,7%), η Νέα Αριστερά στο 0,5% (0,5%) οι Δημοκράτες στο 1,3% (0,7%) και το άλλο κόμμα στο 4,8%.
Επομένως η ΝΔ παρουσιάζει σημαντικό προβάδισμα 15,1% από τη δεύτερη ΕΛΑΣ , η οποία με τη σειρά της προηγείται με διαφορά 3,8% του τρίτου ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερο δε σημείο είναι η ραγδαία, μεγάλη πτώση της Ελπίδας για τη Δημοκρατία κατά 7,8% χάνοντας το 61,9% των δυνάμεων που κατέγραψε μετά την ίδρυσή της μέσα σε τρεισήμισι μόλις μήνες.
Με βάση αυτή την εκτίμηση ψήφου όσον αφορά στις έδρες που παίρνουν τα κόμματα , η κατάσταση καταγράφεται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 126 έδρες, ΕΛΑΣ 49, το ΠΑΣΟΚ 38 , το ΚΚΕ 21 , η Ελληνική Λύση 24 έδρες, η Πλεύση Ελευθερίας 17 έδρες, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία 15 έδρες και η Φωνή Λογικής 10 . Προκύπτει δηλαδή οκτακομματική Βουλή.
Η πρόθεση ψήφου των κομμάτων για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,7%, η ΕΛΑΣ 13,2% και το ΠΑΣΟΚ 10,1%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,5%, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 4%, η Φωνή Λογικής με 2,7%, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%, οι Σπαρτιάτες με 1,1%, η Νίκη με 0,9%, οι Δημοκράτες με 1,1%, η Νέα Αριστερά με 0,4% και άλλο κόμμα με 4%. Οι αναποφάσιστοι επί των εγκύρων ανέρχονται στο 16,9% σημειώνοντας αύξηση.
The post Opinion Poll : Προβάδισμα ΝΔ με 15,1% διαφορά, καθαρά δεύτερη η ΕΛΑΣ ! appeared first on Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.