Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της Παναγιώτας Καλατζή, μητέρας του Γεράσιμου Γεωργιάδη, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του, στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης για την τραγωδία.
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, η κ. Καλατζή περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο γιος της, επισημαίνοντας ότι οι σοβαρές βλάβες που υπέστη συνδέονται με την έκρηξη.
«Δυστυχώς, είναι στην ίδια κατάσταση. Αυτό που συνέβη στο παιδί μου προκλήθηκε από την έκρηξη. Δεν είχε αμυχή, δεν έχει τραύματα. Οι γιατροί μάς είπαν ότι είναι σαν να έχει σκάσει πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για όσους θεωρεί υπεύθυνους για την τραγωδία, θέτοντας το ερώτημα πώς συνεχίζουν την καθημερινότητά τους, την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφής.
«Μέσα σε όλα αυτά έχω μια απορία: Πώς ζουν οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας; Πώς συνεχίζουν την καθημερινότητά τους; Θα ήθελα να συγκρίνω αυτή τη ζωή τους με τη δική μας καθημερινότητα», δήλωσε.
Κλείνοντας, η κ. Καλατζή υπογράμμισε την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η δίκη θα αποτελέσει την αφετηρία για αλλαγές που θα αποτρέψουν μια νέα τραγωδία στο μέλλον.