Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν ύστερα από πυροβολισμούς σε σχολείο στις κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών τη Δευτέρα (22.06.2026).
Για το περιστατικό επίθεσης έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας.
Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους υπόπτους συνελήφθη άμεσα από τις αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός δεύτερου ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στο αιματηρό συμβάν.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 9:00 το πρωί (ώρα Φιλιππίνων) μέσα στο σχολείο στο Μπαράνγκεϊ Σαν Χοσέ, στην πόλη Τακλομπάν, με αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν πως 2 άτομα άνοιξαν πυρ προς πάσα κατεύθυνση.
Σε βίντεο που βγήκε στα social media, φαίνονται παιδιά να έχουν κρυφτεί κάτω από τα θρανία τους, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί, ουρλιαχτά και κλάματα.
At least 3 people killed and 5 injured in a school shooting in Tacloban in the Philippines. Details are still coming in. Thoughts with the victims and their families.
Source: Manila Times via WarFront Witness on Telegram / Writer: Oliver pic.twitter.com/AZWYgdzbuO
— Levant News (@LevantWire) June 22, 2026
Διακρίνεται μάλιστα συμπλοκή στην γωνία της αίθουσας μεταξύ δύο νεαρών.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή κάνοντας εκτεταμένη έρευνα.
Οι αρχές ανέστειλαν την λειτουργία των σχολείων κοντά στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.
«Προς το παρόν, οι αρχές επιβολής του νόμου διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα για να προσδιορίσουν τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό, να εντοπίσουν όλα τα εμπλεκόμενα άτομα και να διαπιστώσουν το κίνητρο πίσω από αυτό το ατυχές συμβάν. Επίσης, διεξάγονται κατάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις για να λογοδοτήσουν σύμφωνα με την πλήρη ισχύ του νόμου», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.