Στο έλεος της κακοκαιρίας και σήμερα (01.10.2026) η Κρήτη, με βροχές και καταιγίδες να χτυπούν σφοδρά το νησί. Ένας κτηνοτρόφος που είχε εξαφανιστεί στο Ρέθυμνο βρέθηκε νεκρός, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από λασπόνερα, γέφυρες γκρεμίστηκαν ενώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.
Λίγο πριν τις 07:00 το πρωί ήχησε το 112 στο Ρέθυμνο με την Πολιτική Προστασία να ζητά τον περιορισμό των μετακινήσεων σε Ζωνιανά, Λιβάδια και τον Μυλοπόταμο. Η κακοκαιρία φέρνει ισχυρές καταιγίδες που ήδη έχουν «παραλύσει» αρκετές περιοχές της Κρήτης, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στον νομό Ρεθύμνου, ειδικά στα χωριά του Μυλοποτάμου αλλά και στον νομό Ηρακλείου, όπου ο ποταμός Δρακουλιάρης είναι στα όρια της υπερχείλισης.
Στις 10:00 παρά, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων στην περιοχή Μίνωα Πεδιάδας, στο Ηράκλειο ενώ στις 10:15 νέο μήνυμα του 112 ήχησε στο Λασίδι,
Ενεργοποίηση
Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή #Μίνωα_Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας #Ηρακλείου περιορίστε τις μετακινήσεις σας
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) October 1, 2026
The post Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη, ένας κτηνοτρόφος νεκρός appeared first on Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.