Στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν συνταξιούχο γιατί έκοψε… δενδρολίβανο από παρτέρι νοσοκομείου

Σε μια χώρα όπου αποκαλύπτονται καθημερινά σκανδαλώδεις υποθέσεις εκατομμυρίων, η αυστηρότητα φαίνεται να έχει… επιλεκτικό χαρακτήρα. Ένας 62χρονος συνταξιούχος στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη, οδηγήθηκε στο τμήμα και κρατήθηκε για ώρες, επειδή επιχείρησε να κόψει ένα μικρό κλαράκι δενδρολίβανο από παρτέρι νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη Voria.gr, ο άνδρας συνόδευε συγγενή του για θεραπεία και, περιμένοντας στην αυλή, πλησίασε ένα παρτέρι για να μυρίσει το φυτό. Το δενδρολίβανο όμως, επειδή είχε μόλις φυτευτεί, ξεριζώθηκε κατά λάθος. Ο 62χρονος το τοποθέτησε ξανά στο χώμα, όμως μια υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι ειδοποίησε τη διοίκηση και στη συνέχεια την αστυνομία.

Το αποτέλεσμα: ο συνταξιούχος συνελήφθη για κλοπή δημόσιας περιουσίας, πέρασε από δακτυλοσκόπηση και φωτογράφιση και αφέθηκε ελεύθερος μετά από οκτώ ώρες ταλαιπωρίας.

Η δικηγόρος του, Χριστίνα Σωτηράκογλου, σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Αυτό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνεται κάποιος επειδή έκοψε ένα κλαράκι δενδρολίβανο για να το μυρίσει».

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, ενώ το νοσοκομείο φέρεται να δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 62χρονου.

Κι όμως, την ώρα που οι φάκελοι των πραγματικών σκανδάλων μένουν ανοιχτοί, ο πολίτης συνεχίζει να δοκιμάζεται μέσα σε μια γραφειοκρατική μέγγενη. Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι υπερβολές των ισχυρών, τόσο πιο σφιχτά φαίνεται να σφίγγει η θηλιά γύρω από τον «απλό πολίτη» αυτής της χώρας.