Στην Παλαιά Βουλή και στην αρχαιολογική τοποθεσία της Σαρδηνίας…

Ο Γιώργος Ντάβλας μας ξαφνιάζει πάντα ευχάριστα. Ενας από τους δυναμικότερους P.R. men της χώρας μας, με πολλές επιτυχίες στον επαγγελματικό τομέα, ισχυρές γνωριμίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ένας άνθρωπος με θετική ενέργεια. Ο Γιώργος Ντάβλας μάς είχε δείξει εδώ και χρόνια τις ικανότητες και το ταλέντο του στο τραγούδι, όσον αφορά (κυρίως) τον υπέροχο κόσμο της όπερας. Τώρα ήρθε η στιγμή να ερμηνεύσει τραγούδια στην παράσταση «Ετυμολογίες» του Ευθύμη Φιλίππου και της Αγγελικής Παπούλια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Ο Γιώργος Ντάβλας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ευθύμη Φιλίππου και της Αγγελικής Παπούλια, δύο ανθρώπων πολύ γνωστών στους σινεφίλ. Ολοι γνωρίζουμε την πολυετή συνεργασία των δύο δημιουργών με τον Γιώργο Λάνθιμο. Ο ταλαντούχος Γιώργος Ντάβλας θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της πολυαναμενόμενης θεατρικής του σύμπραξης στο έργο «Ετυμολογίες». Στη νέα τους συνεργασία οι διεθνώς καταξιωμένοι Ευθύμης Φιλίππου και Αγγελική Παπούλια συνσκηνοθετούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, μία παράσταση που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της αβεβαιότητας, της αμφισβήτησης και της ασάφειας σε σχέση με τη γλώσσα, την επικοινωνία και την εθνική ταυτότητα. Σε ένα εμβληματικό κτίριο όπως αυτό της Παλαιάς Βουλής, παρακολουθούμε τη διάλεξη μίας εισηγήτριας, που παραθέτει επινοημένες ετυμολογίες διαφόρων λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Με εργαλείο τη γλώσσα και στοιχεία από τη μυθολογία, το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου διερευνά τη σχέση ιστορίας και Ιστορίας, παρατηρεί το χάσμα ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το υποκειμενικό από το αντικειμενικό.

Οι συντελεστές της παράστασης: Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου. Σκηνοθεσία: Ευθύμης Φιλίππου – Αγγελική Παπούλια. Σκηνικός χώρος: Κλειώ Μπομπότη. Ενδυματολόγος: Βασιλεία Ροζάνα. Σχεδιαστής φωτισμών: Δημήτρης Κασσιμάτης. Μουσική: Παναγιώτης Μελίδης. Ερμηνεύουν: Ρένη Πιττακή, Αγγελική Παπούλια. Ερμηνευτής τραγουδιών: Γιώργος Ντάβλας. Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Δούρου/Vega/Lyra. Στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, 18 και 22 Ιουλίου στις 21.30, 19 και 21 Ιουλίου στις 19.30.

Στη Σαρδηνία με Dolce & Gabbana

Από την Αθήνα στη γειτονική Ιταλία και έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Πρόκειται για την αρχαία σαρδηνιακή περιοχή Nora. Εκεί παρουσίασαν την κολεξιόν τους Alta Moda, οι φοβεροί και τρομεροί Dolce & Gabbana. Τα μοντέλα με θεϊκές, χειροποίητες δημιουργίες, περπάτησαν γύρω από ένα μνημειώδη καθρέφτη – γλυπτό, με στρεβλωμένες στήλες με τίτλο «Nora Mirage» που δημιουργήθηκε ειδικά από τον αμερικανό καλλιτέχνη Phillip K. Smith III. Φαντασμαγορία, κούκλες στον εκπληκτικό χώρο, κόσμος να χειροκροτεί και η μαγεία της Νότιας Ιταλίας που λατρεύουν οι Dolce & Gabbana…