Νέα καταγγελία έρχεται στο φως για τη 56χρονη γιατρό που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει άνδρας, η συγκεκριμένη γιατρός είχε υποστηρίξει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ότι η σύζυγός του έπασχε από καρκίνο στις σάλπιγγες, ενώ στον ίδιο φέρεται να είχε αναφέρει ότι εντόπισε μικρόβια στο αίμα του.
Όλα ξεκίνησαν, όπως δήλωσαν στο ΣΚΑΪ, όταν το ζευγάρι πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη γιατρό και τη δυνατότητά της, όπως τους είχε παρουσιαστεί, να εντοπίζει προβλήματα υγείας που παρέμεναν «κρυμμένα» στον οργανισμό, ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα.
Αρχικά στο ιατρείο πήγε η σύζυγός του. Κατά την εξέτασή της, η γιατρός φέρεται να της είπε ότι είχε καρκίνο στις σάλπιγγες και στη συνέχεια της ζήτησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η κατάσταση.
Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, της έδωσε μια σακούλα που περιείχε βιταμίνες και συμπληρώματα, τα οποία θα έπρεπε να λάβει προκειμένου, όπως της ανέφερε, να ξεκινήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τι συνέβη όταν εξετάστηκε και ο σύζυγος
Ανησυχώντας μήπως αντιμετωπίζει και ο ίδιος κάποιο πρόβλημα που δεν είχε αντιληφθεί, ο άνδρας αποφάσισε λίγες ημέρες αργότερα να επισκεφθεί την ίδια γιατρό. Όπως ανέφερε, αρχικά υποβλήθηκε σε εξέταση με ένα μηχάνημα, παραμένοντας ακίνητος για περίπου μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια του πήραν αίμα για περαιτέρω έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, η γιατρός του έκανε ερωτήσεις σχετικά με το ιατρικό του ιστορικό, την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και τα παιδικά του χρόνια. Όταν, όπως περιγράφει, το δείγμα αίματος τοποθετήθηκε σε μόνιτορ, η γιατρός φέρεται να του ανακοίνωσε ότι είχε εντοπίσει μικρόβια στο αίμα του.
Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, του ανέφερε ότι επρόκειτο για σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα που απαιτούσε άμεση αντιμετώπιση. Ακολούθησαν επιπλέον εξετάσεις και του δόθηκαν φάρμακα, τα οποία ωστόσο δεν συνταγογραφήθηκαν από την ίδια, αλλά από άλλον γιατρό. Όταν ο άνδρας φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι η ίδια δεν του έγραψε τα συγκεκριμένα φάρμακα, υποστηρίζει πως δεν έλαβε κάποια σαφή απάντηση.
Οι δεύτερες γνώμες των γιατρών
Το ζευγάρι, θέλοντας να διαπιστώσει τι πραγματικά συνέβαινε με την υγεία του, απευθύνθηκε στη συνέχεια και σε άλλους γιατρούς.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, οι νέες ιατρικές εξετάσεις δεν επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες διαγνώσεις. Αντίθετα, όπως αναφέρει ο άνδρας, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του διαπιστώθηκε ότι ήταν απολύτως υγιείς.
Μετά το περιστατικό, ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Όπως υποστηρίζει, λίγες ημέρες αργότερα επικοινώνησαν μαζί του από τον Σύλλογο και τον ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο ιατρείο λειτουργούσε νόμιμα.
Ερωτήματα για την πειθαρχική διαδικασία
Μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, έχουν δημοσιοποιηθεί και άλλες καταγγελίες που αφορούν γιατρούς οι οποίοι φέρονται να υπόσχονταν μη συμβατικές ή «θαυματουργές» θεραπείες.
Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί, μεταξύ άλλων, και δύο γιατροί που προωθούσαν θεραπείες ευεξίας και ανανέωσης του δέρματος και του αίματος, μεταξύ άλλων μέσω πλασμαφαίρεσης.
Ιδιαίτερα ερωτήματα προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε γίνει αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη συγκεκριμένη γιατρό αρκετά χρόνια πριν, ενώ εκείνη εξακολουθούσε να ασκεί το επάγγελμά της.
Για το θέμα μίλησε ο Ιωάννης Λύρας, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε τότε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της γιατρού.
Όπως ανέφερε, το ζήτημα αφορά το διοικητικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ πλέον έχουν ξεκινήσει σχετικές έρευνες από τις εισαγγελικές Αρχές.