Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μίλτος Ζαμπάρας – Παραδίδει την έδρα και προσχωρεί στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και την παράδοση της έδρας του ανακοίνωσε ο Μίλτος Ζαμπάρας. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην βουλευτής γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τα κοινοβουλευτικά έδρανα και να ενταχθεί στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή παραίτησής του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βουλευτή στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται να διαβιβαστεί εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Βουλής για την έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών αντικατάστασής του.

«Δεν κάνω βήμα πίσω, κάνω βήμα μπροστά»

Στο μήνυμά του, ο Μίλτος Ζαμπάρας υπογραμμίζει ότι η αποχώρησή του από τη Βουλή αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή για τη συμμετοχή του σε ένα νέο εγχείρημα:

«Καμιά φορά, το να κλείνεις μια πόρτα δεν σημαίνει ότι φεύγεις. Σημαίνει ότι επιλέγεις να ανοίξεις το δρόμο για κάτι που πιστεύεις. Αφήνω σήμερα πίσω μου μια θέση. Όχι όσα με έφεραν μέχρι εδώ. Όχι τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

Ο ίδιος σημειώνει πως η πολιτική παραμένει για εκείνον «η δυνατότητα να αλλάζεις τα πράγματα», συμπληρώνοντας: «Γι’ αυτό και σήμερα δεν κάνω ένα βήμα πίσω. Κάνω ένα βήμα μπροστά. Σε μια νέα προσπάθεια. Πιο μεγάλη, πιο δύσκολη, πιο απαιτητική. Φεύγω από τα έδρανα, αλλά όχι από την πρώτη γραμμή».

Η ανάρτησή του καταλήγει με την επιβεβαίωση της προσχώρησής του στον σχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα: «Από σήμερα, συνεχίζω από ένα νέο σημείο. Με τον Αλέξη Τσίπρα. Με την ΕΛΑΣ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ!».