Καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Τρίτη 18 Αυγούστου, κυρίως σε ορεινά και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πάνω από 5.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις
Σύμφωνα με τις καταγραφές του οργάνου Lightning Imager του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-12, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις 18:00 ώρα Ελλάδας καταγράφηκαν περισσότερες από 5.000 ηλεκτρικές εκκενώσειςπάνω από την Ελλάδα.
Τα δεδομένα αποτυπώνονται στον σχετικό χάρτη και καταγράφουν τη δραστηριότητα της ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σημειώνεται ότι ως ηλεκτρικές εκκενώσεις ορίζεται το σύνολο των φαινομένων που περιλαμβάνει τους κεραυνούς, δηλαδή τις εκκενώσεις μεταξύ νεφών και εδάφους, τις εκκενώσεις μεταξύ νεφών, καθώς και εκείνες μεταξύ νεφών και του περιβάλλοντος αέρα.
Η καταγραφή των χιλιάδων ηλεκτρικών εκκενώσεων αποτυπώνει την έντονη καταιγιδοφόρα δραστηριότητα που σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της χώρας.